Kompletní ceny modelu Yeti byly zveřejněny

12. června 2009

Základní cena modelu Yeti byla stanovena na 359 800,- Kč. Prodej prvního českého SUV bude na domácím trhu zahájen v druhé polovině července 2009.

Nová Škoda Yeti - kompaktní zástupce kategorie SUV, který se v národní premiéře představil na brněnském veletrhu osobních automobilů - Autosalon 2009, již zná kompletní ceny a obchodníci mohou přijímat první objednávky.

Základní cena modelu Yeti s novým motorem 1,2 TSI/77kW a šestistupňovou manuální převodovkou začíná na 359 800,- Kč. Nová Škoda Yeti bude v ČR v nabídce ve čtyřech výbavových stupních: Yeti, Active, Ambition a nejvyšší Experience. K dispozici jsou dva zážehové a tři vznětové motory, které pokrývají výkonovou paletu od 77 do 125 kW.

Součástí standardní výbavy jsou např. čelní airbagy řidiče a spolujezdce, dva boční airbagy, systém ESP včetně ABS, hydraulický brzdový asistent a elektronická uzávěrka diferenciálu. Standardní výbava dále obsahuje 16„ ocelová kola, přední halogenové světlomety s čirou optikou, el. ovládaná přední okna a vnější zpětná zrcátka, centrální zamykání a střešní nosič. Při jízdě mimo zpevněné vozovky, lze u modelu Yeti v provedení 4x4 změnit nastavení elektronických systémů použitím tzv. Off Road funkce - souboru asistenčních systémů pro jízdu ve ztížených podmínkách.

Sériová výbava verze Active, obsahuje kromě výše uvedeného i funkci Off Road, klimatizaci s automatickou regulací - Climatic, tónovaná skla a el. ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka. Škoda Yeti ve výbavovém stupni Active startuje na 399 800,- Kč.

Výbavový stupeň Ambition nabídne oproti verzi Active např. 16“ hliníková kola MOON, kolení airbag řidiče, hlavové airbagy, integrované přední mlhové světlomety, dálkové ovládání k centrálnímu zamykání, tempomat, palubní počítač Maxi-DOT, autorádio Blues s možností přehrávání CD a MP3. Základní cena modelu Yeti ve výbavovém stupni Ambition činí 459 800,- Kč.

Nejvyšší výbava Experience nabídne mj. 17" hliníková kola DOLOMIT, přední mlhové světlomety s Corner funkcí, dvouzónovou klimatizaci s elektronickou regulací včetně pachového filtru s automatickou cirkulací – Climatronic, čtyřramenný multifunkční kožený volant, vyhřívaná přední sedadla, autorádio Swing včetně osmi reproduktorů a signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu. Cena modelu Yeti ve výbavové verzi Experience startuje na 489 800,- Kč.

-ric- ; Škoda