Ve Škodovce se blýská na lepší časy - zvyšuje se výroba

1. června 2009

Automobilka Škoda zvýšila produkci modelu Fabia z 1 000 na 1 200 vozů denně. Reaguje tak na zvýšenou poptávku po zavedení šrotovného v některých zemích EU.

„Toto je nutný krok k uspokojení zvýšené poptávky. I přes tento rekordní objem se bude ještě možno setkávat s delšími dodacími lhůtami. Navíc také optimalizujeme naši logistiku, abychom oblíbené Fabie k zákazníkům dostávali co nejrychleji,“ uvedl Fred Kappler, člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za oblast prodeje a marketingu.

Největší nárůst prodeje zaznamenala Škoda Auto v Německu, kde bylo za první čtyři měsíce prodáno celkem 29 280 fabií. Proti loňskému roku, kdy bylo během ledna až dubna prodáno 15 430 vozů, je to téměř dvojnásobek. Kromě modelu Škoda Fabia je v Německu velký zájem také o vozy Octavia Tour.

Škoda Fabia se těší oblibě mezi zákazníky díky vynikajícímu poměru ceny a užitné hodnoty a také díky nízkým provozním nákladům. To podtrhuje její ekologická verze Škoda Fabia GreenLine, která se pyšní spotřebou paliva v kombinovaném režimu 4,1 l nafty na 100 km a sníženými emisemi CO2 ve výši pouhých 109 g/km.

-ric- ; Škoda