aktuálně: 37 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ministr Slamečka převzal minulý týden úřad

18. května 2009

Na Ministerstvu dopravy proběhla v minulém týdnu netradiční tisková konference dvou šéfů tohoto resortu. Odcházející ministr Petr Bendl předával úřad nově jmenované hlavě ministerstva Gustávu Slamečkovi.

Slamečka přešel do funkce ministra z pozice náměstka, kterým se stal letos v lednu po nástupu Petra Bendla do ministerské funkce. Od května 2007 je šéfem Státního fondu dopravní infrastruktury.

Gustáv Slamečka předložil novinářům seznam základních bodů pro příští měsíce.

Prioritou nového ministra dopravy bude především zajistit chybějící peníze na dopravní stavby a to hlavně na dokončení pražského okruhu a dálnice D47 na severní Moravě.

Ministr chce ale peníze i na údržbu silnic a rozšíření informačního systému na dálnicích. V rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury chce zajistit „dostatečný prostor pro modernizaci dálnice D1“. Zaměří se také na přípravu hybridního mýtného systému a jeho rozšíření z dálnic.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >