V Praze v pondělí ráno kolabovala doprava

11. května 2009

V Praze kolabuje doprava. Zcela ucpaná je Výtoň a okolí Jiráskova mostu. Pomalu jedoucí kolony jsou na Jižní spojce, Nuselském mostě, nebo v ulicích Korunovační a V Holešovičkách. „Klasické pondělí,“ tvrdí o ucpané Praze policie.

Naprosto neprůjezdný je Jiráskův most a jeho okolí. Zcela stojí Hořejší nábřeží a na pomalu jedoucí kolony narazí řidiči v Resslově ulici. Ucpaná je i nedaleká Žitná a na protějším břehu Vltavy Zborovská.

Dalším místem, kde řidiči projedou jen s obtížemi, je magistrála. Stojí Nuselský most, Wilsonova i Legerova. Kolony jsou i v okolí Argentinské ulice, a to jak na mostě Barikádníků, tak v ulici V Holešovičkách.

Kolony se tvoří i u Strahovského tunelu a na nábřeží Kapitána Jaroše. Český rozhlas hlásí až šestikilometrovou kolonu na D1 ve směru na Prahu před sjezdem na Jižní spojku, kde se ráno stala nehoda. Asi čtyřkilometrová kolona je podle Centra dopravních informací i na příjezdu do Prahy po dálnici D11 a další stojí na strakonické výpadovce.

Idnes