aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Klíčové dopravní stavby se nezastaví

27. dubna 2009

Na návrh ministra dopravy Petra Bendla a po dohodě s ministerstvem financí schválila vláda částku 8,35 miliardy Kč na podporu financování infrastruktury.

„Prostředky scházely na klíčové dopravní stavby. Od svého nástupu do funkce jsem se snažil zabránit tomu, aby se zastavila výstavba D47 nebo Pražského okruhu,“ komentoval rozhodnutí vlády ministr Petr Bendl. Forma půjčky od EIB, kterou vláda zvolila, by měla zajistit dostatečně rychlé čerpání finančních prostředků.

„Jsem přesvědčen o tom, že v období krize neexistuje lepší strategie než podpora investic do infrastruktury. Jde o krok, který nijak nedeformuje trh a nepřináší výhody jen jedné omezené skupině lidí. Zároveň se tak vytváří důležitý opěrný pilíř pro stavební průmysl, včetně posílení pracovních příležitostí. Finanční prostředky směřují do zlepšení podmínek pro další ekonomický rozvoj v budoucnosti,“ komentoval výsledek jednání ministr Petr Bendl.

Potřebné finanční prostředky - silnice a dálnice:

- Posílení oprav dálnic, rychlostních komunikací a silnic I. třídy: 0,600 mld. Kč

- D47 úsek Bělotín - Hladké Životice - Bílovec: 2,450 mld. Kč

- SOKP úseky 512, 513 a 514 (propojení D1 a D5): 2,070 mld. Kč

-ric- ; MVDR

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >