aktuálně: 53 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

Nový systém nakládání s elektroodpadem

20. dubna 2009

Rozšířený systém ekologického nakládání s elektroodpadem zavádí od poloviny dubna Škoda Auto. Ve spolupráci s firmou Rema se tak zapojí do celorepublikového projektu „Zelená firma“.

Systém je určen nejen pro odpad vznikající ve firmě, ale také pro drobný elektroodpad z domácností zaměstnanců automobilky. „Nový systém ekologického nakládání s elektroodpadem nám přinese úsporu nákladů a zároveň rozšíření o sběr a likvidaci odpadu z domácností našich zaměstnanců. Pevně věříme, že se zaměstnanci do celého systému aktivně zapojí a přispějí tak k procesu neustálého zlepšování životního prostředí nejen ve Škoda Auto, ale i v jejich okolí,“ uvedl Václav Košvanec, odpadový hospodář Škoda Auto.

Drobný elektroodpad z domácností zaměstnanců bude sbírán do speciálních kontejnerů umístěných na vybraných vrátnicích závodu v Mladé Boleslavi, Kvasinách a ve Vrchlabí. Zaměstnanci do nich mohou vhazovat veškerou elektroniku, od mobilních telefonů, přes příslušenství k počítači, až po hračky a nářadí na elektrický proud. Zamezí se tak neekologickému nakládání s tímto druhem odpadu (vhazování do popelnic s komunálním odpadem, který končí na skládkách).

Ekologie v centru pozornosti

Ale nejenom nakládání s odpady patří mezi firemní priority. Již od roku 2006 realizuje Škoda Auto například také projekt výsadby stromků jako symbol firemní orientace na ekologické hodnoty. Vyjadřuje tak svůj zájem přispívat k ochraně životního prostředí a ke snižování emisí CO2. Každý, kdo si v České republice koupí některý z modelů značky Škoda, přispívá zároveň k výsadbě jednoho stromku.

-ric- ; Škoda