aktuálně: 37 uzavírek, 7 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

Produkce motorů a převodovek roste

18. března 2009

Výroba motorů a převodovek do malých vozů se během začátku roku 2009 vyšplhala ve Škoda Auto k maximu stávající výrobní kapacity.

„V souvislosti se šrotovací prémií a zvýšeným zájmem o malé vozy vzrostla výroba nízkoobjemových motorů vyráběných ve Škoda Auto na 1600 kusů denně. To vše v kontextu současné hospodářské recese a dlouhodobého průměru produkce 1200 motorů denně. Zvýšená poptávka pozitivně ovlivnila také výrobu převodovek, denní plán nyní dosahuje 2000 kusů,“ uvedl Horst Mühl, člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za oblast výroby a logistiky. I přes probíhající celosvětovou finanční krizi tak motorárna zažívá růst produkce.

Škoda Auto mimo výrobu vozů produkuje důležité součásti automobilů, které dále dodává nejen do vozů vlastní značky, ale i v rámci koncernu Volkswagen. Do portfolia automobilky patří nízkoobjemové tříválcové motory 1.2 HTP 44 kW 6V a 1.2 HTP 51 kW 12V a převodovka MQ200.

Obě uvedené motorické varianty a převodovka jsou montovány do vozů Škoda Fabia a Škoda Roomster, Volkswagen Polo a Volkswagen Fox, Seat Ibiza a Seat Cordoba.

-ric- ; Škoda