MD se připojilo k 1. Globálnímu týdnu bezpečnosti silničního provozu

6. března 2009

Ve dnech 23. - 29. dubna 2007 se uskuteční 1. Globální týden bezpečnosti silničního provozu OSN. Tato významná mezinárodní akce vychází z resoluce Valného shromáždění OSN A/RES/58/9 o globální krizi v bezpečnosti silničního provozu z 19. listopadu 2003 a ze zprávy generálního tajemníka OSN o globální krizi v bezpečnosti silničního provozu (A/58/228) ze dne 30. října 2003.

Hlavím cílem Týdne je zvýšit zájem o sociální dopady dopravních úrazů a vyzdvižení rizik zejména mladých účastníků silničního provozu (nepřiměřená rychlost, alkohol, agresivita...) a současně propagace aktivit na osvědčené postupy, které mají hlavní vliv na prevenci dopravních úrazů.

Heslem Týdne je „Bezpečnost silničního provozu je provoz bez nehod“.

Ministerstvo dopravy se k 1. Globálnímu týdnu bezpečnosti silničního provozu OSN hlásí a v současné době připravuje vlastní akce zaměřené na naplnění hlavních cílů Týdne.

-ric- ; Besip