Zákruta.cz  >  Magazín  >

Škoda Auto představuje model Fabia Scout

23. února 2009

Škoda Auto představuje model Fabia Scout 19.2.2009 Škoda Auto představuje první fotografie modelu Fabia Scout, který si odbude svoji světovou premiéru na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Designová linie Scout je charakteristická individuálním vzhledem a ochrannými prvky, které vozu propůjčují svěží vzhled. Model Fabia Scout dává segmentu malých vozů, který je často hodnocený z pohledu funkčnosti a hospodárnosti, nový emocionálnější náboj.

Speciálně tvarovaný nárazník a ochranné plastové prvky propůjčují nové verzi praktického kombi robustnější rysy. Ochranné kryty na bocích karoserie a střešní nosič ve stříbrné barvě podtrhují výrazný vzhled vozu Fabia Scout.

Pro nový model Fabia Scout jsou připraveny čtyři motory. V nabídce se objeví benzinové motory o objemu 1,4 l/63 kW ( 86 k) a spotřebou 6,5 litru na 100km

a 1,6 l/77 kW (105 k) se spotřebou 6,9 litru na 100km. Tento motor bude k dispozici také se šestistupňovou automatickou převodovkou.

V nabídce naftových motorů figuruje agregát se zdvihovým objemem 1,4/59 kW (80 k) a spotřebou 4,6 litru na 100km a dále špičkový motor o objemu 1,9 l/77 kW (105 k) se spotřebou 4,9 litru na 100km. Oba motory lze vybavit filtrem pevných částic DPF.

V interiéru dominuje čalounění určené výhradně pro tuto designovou linii. Vkládané tkané koberce nesou nápis Scout, stejně jako záď vozu. Pedály mají nerezové plochy s protiskluzovými pryžovými prvky pro zvýšené namáhání.

Fabia Scout stojí na 16" kolech z lehké slitiny Arktos, která byla navržena speciálně pro tento model. Na přání se může zákazník namísto šestnáctipalcových kol rozhodnout pro větší sedmnáctipalcové provedení se stejným designem. Mezi rozlišovací znaky modelu Fabia Scout patří také mlhové světlomety s corner designem a tónovaná skla.

Vůz bude v prodeji od konce května letošního roku a posílí tak designovou linii Scout, která se těší velké oblibě zákazníků.

-ric- ; Škoda