aktuálně: 53 uzavírek, 25 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

Vedení firmy uzavřelo s odbory dohodu o mzdách

20. února 2009

Představitelé Škoda Auto a zástupci OS KOVO a Nezávislých odborů se v rámci kolektivního vyjednávání dohodli o navýšení mezd na období 1/2009 - 3/2010. Navýšení platů bude probíhat postupně ve třech fázích.

„I v současné době, která je silně poznamenána finanční krizí a nejistotou na světových trzích, rovněž i přes nemalé zatížení rozpočtů firmy, chceme naše zaměstnance, jejichž práce si vysoce ceníme, podpořit a dále je motivovat,“ zdůraznil Klaus Dierkes, člen představenstva pro řízení lidských zdrojů.

Od 1. 4. 2009 dojde ke zvýšení současné tarifní složky platů o 3%, o dalších 1,8% se tarify zvýší od 1. 10. 2009. Za období leden až březen 2009 obdrží všichni tarifní zaměstnanci v pracovním poměru jednorázovou platbu ve výši 2 000 Kč.

V roce 2007 firma poprvé v historii zavedla systém podnikového bonusu, který má zaručenou a variabilní část a je více provázaný s výkony zaměstnanců. Do této zaručené části byl transformován i 13. plat, který i přes dopady finanční krize zůstává v roce 2009 zachován.

Průměrné mzdy ve společnosti Škoda Auto jsou dlouhodobě nad průměrnou mzdou v České republice a společnost navíc poskytuje svým zaměstnancům celou řadu dalších sociálních výhod a benefitů. Mezi ně patří například i příspěvek na penzijní připojištění, který se od 1. 1. 2009 zvyšuje o 50 Kč na 550 korun měsíčně.

-ric- ; Škoda