aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Vedení firmy uzavřelo s odbory dohodu o mzdách

20. února 2009

Představitelé Škoda Auto a zástupci OS KOVO a Nezávislých odborů se v rámci kolektivního vyjednávání dohodli o navýšení mezd na období 1/2009 - 3/2010. Navýšení platů bude probíhat postupně ve třech fázích.

„I v současné době, která je silně poznamenána finanční krizí a nejistotou na světových trzích, rovněž i přes nemalé zatížení rozpočtů firmy, chceme naše zaměstnance, jejichž práce si vysoce ceníme, podpořit a dále je motivovat,“ zdůraznil Klaus Dierkes, člen představenstva pro řízení lidských zdrojů.

Od 1. 4. 2009 dojde ke zvýšení současné tarifní složky platů o 3%, o dalších 1,8% se tarify zvýší od 1. 10. 2009. Za období leden až březen 2009 obdrží všichni tarifní zaměstnanci v pracovním poměru jednorázovou platbu ve výši 2 000 Kč.

V roce 2007 firma poprvé v historii zavedla systém podnikového bonusu, který má zaručenou a variabilní část a je více provázaný s výkony zaměstnanců. Do této zaručené části byl transformován i 13. plat, který i přes dopady finanční krize zůstává v roce 2009 zachován.

Průměrné mzdy ve společnosti Škoda Auto jsou dlouhodobě nad průměrnou mzdou v České republice a společnost navíc poskytuje svým zaměstnancům celou řadu dalších sociálních výhod a benefitů. Mezi ně patří například i příspěvek na penzijní připojištění, který se od 1. 1. 2009 zvyšuje o 50 Kč na 550 korun měsíčně.

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >