aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Škoda Auto představí v Ženevě nový model Yeti

16. února 2009

Na letošním 79. mezinárodním autosalonu ve švýcarské Ženevě představí společnost Škoda Auto připravovaný model Yeti. Nový model vychází z již dříve představené designové studie stejného jména.

Stylový vůz je určen jak pro městský provoz, tak pro volný čas a bude k dispozici s nejmodernějšími technologiemi, které zajistí nejen vynikající chování na silnici, ale také výborné jízdní vlastnosti v terénu. Čistokrevné SUV nabízí praktické a chytré řešení pro zákazníky, kteří chtějí kompaktní avšak robustní, univerzální a maximálně bezpečný vůz.

Světovou premiéru zažije v Ženevě také Octavia GreenLine, další přírůstek do rodiny ekologicky zaměřených vozů. Vůz šetrný k životnímu prostředí nabízí spotřebu 4,4l na 100km a emise CO2 116g/km při zachování výborných jízdních vlastností. Motorizace vozu Octavia GreenLine plně odpovídá současným trendům - downsizing a common rail technologie. Zcela nový motor 1,6 TDI CR o výkonu 77 kW dává řidiči k dispozici maximální točivý moment 250 Nm při 1900/min a jako standardní součást využívá filtr pevných částic DPF.

V Ženevě se dále představí pokračování sériové linie Scout - model Fabia Scout. K vidění bude také závodní speciál S2000, který se úspěšně představil na rallye Monte Carlo a pokládá základ nové éře motorsportu Škoda.

Zajímavostí je představení tzv. EMO konceptů, designových studií vozů Škoda zaměřených na emocionální vyjádření vozů a značky. Koncepty představí aktuální designový styl společnosti, který vedle funkčnosti klade důraz také na radost ze života a vyhraněný styl. Studie soustřeďující se jak na interiéry, tak na karoserie vozů ukazují možnosti a um designérské dílny Škoda.

-ric- ; Škoda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >