Každý prvňáček dostal od BESIPu balíček!

2. února 2009

Skončila distribuce balíčků žákům prvních ročníků všech základních škol v České republice. Balíček obsahuje například výukové sešity k dopravní výchově pro 1. a 2. ročník, samolepky dopravních značek, využitelné jako pomůcky v rámci školní výuky, samolepící reflexní materiál, který pak mohou rodiče dětem nalepit na jejich oblečení a bezpečnostní chodecké odrazky.

Pro rodiče jsou určeny letáčky vysvětlující význam dětských autosedaček a jejich správné používání a letáčky propagující používání reflexních materiálů. Tvrdé desky, ve kterých jsou všechny předměty zabaleny, propagují atraktivním způsobem základní pravidla bezpečnosti silničního provozu a jsou určeny k tomu, aby dlouhodobě sloužily dětem jako desky na sešity, výkresy apod.

Balíček připravilo Ministerstvo dopravy - BESIP jako součást rozvoje moderní dopravní výchovy v rodině a na školách. Děti jsou v dopravním prostředí stále ohroženy, pouze příčiny se mění.

Proto je snaha vybavit rodiče i učitele dostatkem informací a pomůcek pro výchovu dětí. Dobrá dopravní výchova nejen zvyšuje bezpečnost samotných dětí, ale také u nich buduje správné postoje a hodnoty pro období dospělosti.

Na internetových stránkách Ministerstva dopravy - BESIPu www.ibesip.cz získáte další informace o dopravní výchově a o bezpečnosti silničního provozu.

-ric- ; Besip