aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ministerstvo dopravy BESIP připravilo výukové sety do všech základních škol v ČR!

16. ledna 2009

Nevíte si rady, jak učit děti dopravní výchovu? BESIP připravil metodickou pomůcku pro učitele; stačí jen číst a podle návodu zadávat dětem úkoly a komunikovat s nimi.

Skončila distribuce výukových setů pro dopravní výchovu žáků 4. ročníků (Bezpečně na jízdním kole) a 3. ročníků (Bezpečnou cestou). Pro každou základní školu byly určeny od každého setu 3 kusy. Set obsahuje stojan pro učitele a 15 pracovních listů pro žáky (které se dají snadno okopírovat pro celou třídu) a k setu Bezpečnou cestou navíc školy dostaly 2 sady barevných výukových plakátů pro mladé cyklisty po 15 různých plakátech. Každý plakát má jiné téma (např. správné vybavení jízdního kola, jízda křižovatkou, kdo má přednost v jízdě apod.).

Výukové stojany jsou vyrobeny jako stojící kalendář formátu A3, který si učitel postaví před sebe, obrázkem směrem do třídy k žákům a textem s návodem směrem k sobě. Návod obsahuje nejen popsaný výklad učitele, který stačí prakticky jen číst, ale i text, který se má napsat na tabuli, které věci se mají procvičit a jak, návod na případné pomůcky pro žáky i pro učitele, co dělat s pracovním listem apod.

Sety připravilo Ministerstvo dopravy – BESIP jako součást rozvoje moderní dopravní výchovy a na školách. Děti jsou v dopravním prostředí stále ohroženy, pouze příčiny se mění. Proto je snaha vybavit rodiče, učitele i samotné děti dostatkem informací a pomůcek, které eliminují jejich ohrožení v provozu na pozemních komunikacích.

Na internetových stránkách Ministerstva dopravy - BESIPu www.ibesip.cz získáte další informace o dopravní výchově a o bezpečnosti silničního provozu.

-ric- ; Besip

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >