aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Předpověď počasí na víkend - pozor na ledovku!

28. listopadu 2008

Přes celý víkend se dá očekávat velice chladné počasí a především v ranních hodinách mohou na řidiče některých místech čekat namrzlé silnice. Proto je nutné dávat si velký pozor a to nejen v ranních hodinách, ale také přes celý den.

Počasí v ranních hodinách bude oblačné až zatažené, na Moravě a ve Slezsku místy déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle mrznoucí. Jinde srážky jen ojediněle. Nejnižší teploty 0 až -4 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě, Českomoravské vrchovině a na horách na severu území čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s.

Upozornění:

Na Českomoravské vrchovině a na horách na severu území budou dosahovat nárazy větru 20 až 25 m/s (72 až 90 km/h).

Počasí přes den oblačné, na východě území místy déšť, jinde jen ojediněle. Nejvyšší teploty 1 až 5 °C. Mírný jihovýchodní ítr 2 až 6 m/s, na Moravě, Českomoravské vrchovině a na horách na severu zemí zpočátku čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s.

Výskyt nebezpečných jevů:

- tvorba náledí, místy přijde husté sněžení

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >