aktuálně: 37 uzavírek, 36 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Zahajujeme výstavbu nového úseku rychlostní silnice R6

13. října 2008

Ředitelství silnic a dálnic ČR významně pokračuje ve výstavbě rychlostní silnice R6 mezi Karlovými Vary a Chebem. Dnes 8. října 2008 zahajujeme výstavbu přibližně 5,5 kilometrů dlouhého úseku R6 ze Sokolova do Tisové. Ke zprovoznění nového úseku má dojít v létě 2011.

„Uvedený úsek R6 přispěje po svém úplném dokončení vzhledem k rozšíření komunikace z dvoupruhové na čtyrpruhovou k výraznému zvýšení plynulosti dopravy a dále i k podstatnému zkrácení přepravní doby mezi Chebem a Karlovými Vary,“ vysvětluje generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík. Stavba ze Sokolova do Tisové patří do souboru staveb rychlostní silnice R6 v Karlovarském kraji. K celkovému zkapacitnění kompletního úseku dojde až realizací staveb Kamenný Dvůr - Tisová (před dokončením) a Nové Sedlo - Sokolov (ve fázi přípravy).

V rámci výstavby obchvatu mezi Sokolovem a Tisovou dojde i k úpravám vedení stávajících komunikací - silnic II. a III. třídy a místních komunikací města Březová. Výstavba komunikace a provoz na ní bude maximálně šetrný vůči životnímu prostředí.

V rámci přípravy, výstavby a samotného provozu budou dodrženy požadavky dokumentace EIA, která posuzuje vliv staveb na životní prostředí a zasažená zeleň tak bude v oblasti kompenzována náhradní výsadbou.

Pro vozidla, kterým platná legislativa neumožní užívání silnice pro motorová vozidla, je v úseku mezi mimoúrovňovými křižovatkami Tisová a Březová navržená souběžná doprovodná komunikace, která bude začleněna do sítě silnic Karlovarského kraje jako silnice II. třídy II/606. Ve zbylém úseku bude jako doprovodná komunikace sloužit stávající Březová - Dolní Rychnov, která bude rovněž přeřazena do sítě silnic II. třídy.

Stavba Sokolov - Tisková je dlouhá celkem 5,394 kilometrů. Prochází v blízkosti obcí Tisová, Rudolec, Březová a Dolní Rychnov. Součástí stavby jsou dvě mimoúrovňové křižovatky, jedna 3,154 kilometrů dlouhá doprovodná komunikace, několik přeložek silnic III. třídy a pět mostních objektů.

Informace o stavbě:

Název stavby: R6 Sokolov - Tisová

Místo stavby: Karlovarský kraj

Cena stavby: 2,458 miliardy korun

Délka stavby: 5 394 m

Zahájení: říjen 2008

Zakončení: srpen 2011

-ric- ; -řsd-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >