aktuálně: 37 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

3 tipy, jak ušetřit za povinné ručení

Když si koupíte nové (nebo ojeté) auto, nemůžete hned vyjet a užívat si tu radost. Nejdřív vás čeká úřadování. A v první řadě to bude sjednání povinného ručení. Poradíme vám, jak vybrat to nejvýhodnější a jak můžete ušetřit.

3 tipy, jak ušetřit za povinné ručení

Zdroj foto: Shutterstock.com

Fakt, že je povinné ručení ze zákona povinné, ještě neznamená, že bude cenově výhodné. Zvlášť u dražších a nových aut platí, že povinné ručení vás může svou výší nemile překvapit. Vážně musíte pojišťovně platit tisíce korun ročně? Nemusíte. Stačí jen vědět, jak získat slevu – a ta může být poměrně příjemná.

Sčítejte pojistky

První možností, jak získat levnější povinné ručení, je sjednat si u jedné pojišťovny více pojistek. Může jít o více různých pojištění na stejnou věc (například povinné ručení a havarijní pojištění na jedno vozidlo) nebo o pojištění více různých věcí (například pojištění auta a pojištění elektrokoloběžky). Pojišťovny takové věrné klienty rády odmění a dají jim slevu.

Jízda bez nehod

Druhou možností, jak ušetřit na povinném ručení, je jízda bez nehod. Bude to sice chvíli trvat, ale po několika měsících můžete zjistit, že vaše povinné ručení bude levnější než dřív. Vzorní motoristé totiž dostávají speciální bonus, který může zlevnit povinné ručení (ale i havarijní pojištění) o stovky až tisíce korun. To, kolik můžete i díky uplatnění bonusu platit za povinné ručení, snadno zjistíte například ve velkém srovnání pojistek na Top-Pojištění.cz.

Chytré sjednání pojistky

Zašli jste do pojišťovny, ale cena pojistky se vám nezamlouvá? Zkuste si pojištění sjednat na dálku. Řada pojišťoven nabízí slevy za sjednání povinného ručení online.
A pokud už povinné ručení máte, ale nejste s jeho cenou spokojeni? Před vypršením smlouvy pojišťovnu můžete požádat o aktualizaci – ta vám může ušetřit překvapivě hodně peněz.

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >