aktuálně: 41 uzavírek, 13 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pneumatiky Yokohama: Svižná a bezpečná jízda

Objevte pneumatiky japonského prémiového výrobce Yokohama. Pneumatiky Yokohama přinášejí sportovní jízdu s maximálním ohledem na bezpečnost i v nejvyšších rychlostech. Pořiďte si pneu Yokohama a sešlápněte plynový pedál na podlahu!

Historie a základní charakteristika značky Yokohama

Prvopočátky značky Yokohama se začaly psát už v říjnu roku 1917, kdy japonská Yokohama a americký BF Goodrich založili společný podnik na výrobu pneumatik.

První pneumatiky značky Yokohama pak spatřily světlo světa v roce 1919. Později Yokohama začala expandovat své prémiové pneumatiky po celém světě a dnes je dokonce druhým největším výrobcem pneu v Japonsku. Co se týče celosvětové výroby, dlouhodobě patří také mezi top 10 výrobců pneu na světě.

Pneumatiky Yokohama: Svižná a bezpečná jízda

Zdroj fotografií: www.yokohamatire.com

Yokohama pneu patří mezi prémiové značky, za které se vyplatí připlatit. Populární je Yokohama zejména u milovníků rychlé jízdy, ale samozřejmě myslí i na běžné řidiče. Pneu Yokohama jsou oblíbené také pro komfortní a bezpečnou jízdu za každých podmínek. Při sériové výrobě Yokohama čerpá také ze zkušeností získaných v závodech Super Formula.

Yokohama BluEarth Es ES32: Skvělá ovladatelnost na každém povrchu

Letní pneu Yokohama BluEarth Es ES32 osloví řidiče vozů napříč kategoriemi, kteří hledají výborné jízdní vlastnosti ve vyšších rychlostech a dlouhý kilometrový nájezd.

Yokohama BluEarth Es ES32: Skvělá ovladatelnost na každém povrchu

Nový design ramen s lamelami zajistí stabilitu, krátkou brzdnou dráhu a odvod vody z dezénu. Pneumatiky se vyrábí pro kola od 14″ do 18″, takže je obujete na běžné vozy i sportovnější automobily. Oblíbené varianty jsou 195/65 R15, 215/55 R16 a 225/50 R17.

Yokohama Advan Fleva V701: Letní pneu výborná na mokru

Letní pneumatiky Yokohama Advan Fleva V701 patří mezi letní bestsellery, a to nejen díky rozměrům pro disky od 15″ do 20″. Řidiči chválí i jejich stabilitu ve vysokých rychlostech a přilnavost na mokru. Vyrábí se např. ve velikostech 205/55 R16, 225/45 R17 a 235/35 R19.

Yokohama Advan Fleva V701: Letní pneu výborná na mokru

Systém drážek přináší odolnost vůči aquaplaningu a kratší brzdnou dráhu na mokru. Odsazený dezén zvyšuje stabilitu a snižuje hluk. Nanočástice oxidu křemičitého snižují valivý odpor.

Yokohama Advan Sport V105: Sportovní pneu pro svižnou jízdu

Letní pneumatiky pro sportovní vozy Yokohama Advan Sport V105 jsou stvořeny pro rychlou jízdu a vysoký kilometrový nájezd. Směs 5S s podílem mikročástic siliky nabízí přesný handling a okamžité reakce na sebemenší změnu směru jízdy. I proto je jako tovární obutí používá i značka BMW.

Dezénové bloky nabízí několik směrů prořezání, což přináší přizpůsobení se každému povrchu. Za zmínku stojí také rozšířené obvodové drážky, které zvyšují plochu pro odvod vody, což brání vzniku aquaplaningu.

Yokohama Advan Sport V105: Sportovní pneu pro svižnou jízdu

Díky mnoha různým velikostem pro disky od 16″ do 23″ je obujete na sportovní vozy. Nejprodávanější varianty jsou 225/40 R18, 245/35 R19 a 245/35 R21.

Yokohama Geolandar A/T G015: Celoroční pneumatiky do každého terénu

Celoroční pneumatiky Yokohama Geolandar A/T G015 byly stvořené pro jízdu terénem za každého počasí. Zásluhou velké variability rozměrů je nazujete na SUV a crossovery a offroady s disky od 15″ do 22″.

Yokohama Geolandar A/T G015: Celoroční pneumatiky do každého terénu

Vzhledem k certifikaci 3PMSF na nich můžete vyjet i v zimě. Plošší profil spolu s enduro směsí přináší delší životnost. Propracovaný běhoun nabídne dobrou trakci v terénu, ale jízda po silnici je zároveň nečekaně pohodlná a tichá.

Yokohama BluEarth Winter V905: Zimní pneu pro všechny

Zimní pneumatiky Yokohama BluEarth Winter V905 si poradí se všemi nástrahami zimy. Vyrábí se v rozměrech pro disky od 15″ do 22″. Oblíbené jsou varianty 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/55 R19.

Yokohama BluEarth Winter V905: Zimní pneu pro všechny

Směrový dezén podrží na sněhu i na ledu. Zároveň inovativní dezén brání vzniku aquaplaningu. Směs běhounu a konstrukce pneu zajistí nízký valivý odpor a úsporu paliva.

Kde pořídit pneumatiky Yokohama?

Pneumatiky Yokohama najdete u většiny pneuservisů, některých autoservisů a dalších prodejců pneu. Najdete je i v internetovém obchodě s pneumatikami Pneuboss.cz, kde kromě značky Yokohama najdete i pneu dalších výrobců.

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >