aktuálně: 37 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Zatímco automobilky strádají, Bentley slaví rekordy

Dozvuky koronavirové pandemie stále tíží automobilový průmysl. Zatímco jiné automobilky bojují s propady, Bentley prodává nejvíce aut v celé své historii.

Zatímco automobilky strádají, Bentley slaví rekordy

Zdroj fotografií: Bentley

Rekordní rok 2021

Už v roce 2020, kdy celý svět zasáhla pandemie covidu-19, se luxusní britské automobilce podařilo prodat rekordních 11 206 vozů. V loňském roce dokázala své prodeje ještě více zvýšit, a to o neuvěřitelných 31 % na 14 659 aut, což je za celou historii značky nejlepší obchodní výsledek.

Bentayga vede

Stále trvající fenomén velkých SUV modelů ovlivnila čísla prodaných aut i v loňském roce. Podíl vozů z řady Bentayga tvořil až 40 % z celkových prodejů značky.

Bentayga patří k nejmladším modelům Bentley. Nedlouho po jejím uvedení ale bylo jasné, že značka udělala krok správným směrem. Za pouhé čtyři roky pokořila Bentayga hranici 20 000 celosvětově prodaných kusů modelu. Jeho oblibu ještě zvýšilo představení nového hybridního typu Bentayga Hybrid, díky kterému se Bentley dostalo i na emisně více sešněrované trhy.

Continental GT je jí v patách

Zákazníci Bentley stále umějí ocenit starou dobrou klasiku. Continental GT tvořil celou jednu třetinu loňských prodejů. Z větší části šla na odbyt kupé. Našli se ale i milovníci svobodnější jízdy, kteří sáhli po verzi kabriolet.

Roste i segment luxusních ojetin

Společně s oblibou luxusních aut roste i obchod s luxusními vozy z druhé ruky. Bentley využilo příležitosti a na poptávku zákazníků odpovědělo programem Certified by Bentley. Jeho principem je nákup a oprava ojetých vozů Bentley, které po důkladném otestování posílá zpět do světa. Nejen že se tímto krokem přibližuje udržitelnější budoucnosti, ale zároveň dává možnost i méně movitým zájemcům pořídit si skutečně kvalitní auto, které nikdy nezklame.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >