aktuálně: 41 uzavírek, 7 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jaké jsou výhody bezkontaktních plateb v nákladní dopravě?

Pokud se chcete se svou firmou prosadit ve světě logistiky, musíte znát legislativu a mít přehled o veškerých provedených finančních transakcích. Jenže jakým způsobem udržet pod kontrolou platby za mýtné nebo palivo? Vsaďte na bezkontaktní platby.

Možné problémy při sjednávání povinného ručení

Mýtné v Evropě: úskalí, nebo příležitost?

V případě, že poskytujete logistické služby klientům v různých evropských zemích, pravděpodobně budete dříve či později řešit otázky, jak efektivně dohlížet na výkon svých pracovníků, dosáhnout úspory pohonných hmot, zabránit možnému zneužití palivových karet nebo jak uhradit mýto za vaše kamiony.

Mýtné systémy se v jednotlivých zemích EU liší, a proto není vždy jednoduché se v nich vyznat. V některých státech vybírají poplatky za mýto soukromé společnosti, v jiných tyto úkony zajišťují pracovníci podléhající vládnímu úřadu.

Stejnou obtíž představuje rozdílné placení mýtného. Evropské státy účtují poplatky za použití konkrétního úseku infrastruktury (například železničního tunelu nebo mostu), podle najetých kilometrů nebo podle času, který na tamějších cestách strávíte.

Jak si tedy udržet přehled o proměnlivé legislativě, kontrolu nad finančními operacemi a svými řidiči? Jedno z možných řešení představují bezkontaktní palivové karty.

Tankovací karty pro rychlé platby na cestách

Palivové karty fungují podobně jako platební karty. Vaši řidiči jimi mohou platit za načerpané pohonné hmoty nebo návštěvu mycí stanice a vy máte z pohodlí kanceláře přehled o všech provedených transakcích. Jaké jsou další výhody bezkontaktních palivových karet?

1. Získáte plnou kontrolu nad spotřebou vozidel

Počet firem specializujících se na služby pro nákladní dopravu (nejen) na evropském trhu neustále stoupá. Aby v těžké konkurenci obstály, nabízejí svým zákazníkům stále inovativnější řešení, která jim pomáhají optimalizovat náklady spojené s výjezdy nákladních vozů.

Velmi užitečná je v tomto směru možnost přihlášení do zákaznického portálu, kde si například uděláte okamžitou představu o aktuálním cenovém vývoji pohonných hmot nebo o poloze nejlevnějších čerpacích stanic. Můžete tak pro své vozy s předstihem naplánovat trasu, která bude úsporná nejen z hlediska najeté vzdálenosti, ale také v případě tankování dalšího paliva.

2. Rychle a jednoduše registrujete vozy do mýtného systému

Ať už jste povinni zaplatit mýtné pro kamiony v České republice, Německu, nebo Maďarsku, registraci do mýtného systému vyřídíte během okamžiku. Systém vás zároveň upozorní na případné změny legislativy, abyste se mohli novým podmínkám přizpůsobit a vyhnuli se tak zbytečným pokutám.

3. Při odcizení nebo ztrátě karty jsou vaše finance v bezpečí

Pokud některý z vašich řidičů palivovou kartu ztratí nebo mu ji někdo odcizí, můžete ji jednoduše zablokovat a případný nepoctivý nálezce kartu nezneužije.

Díky moderním technologiím můžete na kartách nastavit limity pro tankování nebo autorizaci plateb, a tak budete navíc chráněni i před nežádoucím odčerpáváním peněžních prostředků ze strany vašich podřízených.

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >