aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nejen létem s autochladničkou

Autochladnička nebo chladící box pomohou udržet potraviny v chladnu a tím je uchrání před letním horkem. Tyto výrobky se liší nejen ceně a objemu, ale i v době, po kterou je možné potraviny skladovat. Na www.cenovyradar.cz se dozvíte více.

Nejen létem s autochladničkou

Letní měsíce patří k těm nejkrásnějším. Jsou typické pro pobyt v přírodě, lákají k výletům, dovoleným a lenošení. V posledních letech se léto vyznačuje mnoha tropickými dny a ti, kteří vyrážejí na dovolenou po vlastní ose tak musí řešit, jak na dlouhé cestě udržet nápoje a potraviny v chladnu a předejít tak jejich zkažení.

Zde pak přichází na řadu ony zmíněné chladící boxy nebo autochladničky. Zvolit výrobek, který bude vyhovovat vašim potřebám, nemusí být vždy jednoduché a není vhodné výběr omezit pouze na pořizovací cenu. Ač oba typy slouží k tomu stejnému, tedy ochlazení potravin neb nápojů uvnitř, stejné nejsou. Navíc se oba typy výrobků dále dělí podle způsobu chlazení a je tedy nutné poznat všechny možnosti, které nabízejí. S výběrem toho správného typu pomůže internetový poradce Cenový radar, kde jsou všechny typy přehledně popsány a rozděleny. Pojďme si je tedy pouze stručně představit.

Nejen létem s autochladničkou

Mezi chladící boxy patří jednoduché pasivní boxy nebo termotašky, které se musí nejdříve nechat namrazit a poté jsou schopné udržet několik hodin svůj vnitřní obsah v chladnu nebo naopak po zahřátí v teple. Lze je tedy využít celoročně, ale hodí se spíše na krátké výlety a výšlapy.

Absorpční chladničky jsou náročnější na provoz, protože pro chlazení potřebují elektrickou energii. Oproti termotaškám udrží potraviny v chladu déle, nelze je ale přenášet a také mají jisté požadavky na prostor, protože fungují jako klasické lednice a potřebují prostor na odvětrávání.

Termoelektrické chladničky jsou oblíbenou výbavou na dlouhé cesty a lze je koupit v mnoha velikostech. I zde můžete využít jak proces chlazení, tak i ohřívání.

Kompresorové pak můžete napájet přímo v automobilu, připojit se dají ke klasické zásuvce a mohou být vybaveny také plynovou přípojkou. Mají stálý chladící výkon a mají schopnost zmrazit potraviny až na -20 ºC. Jsou vhodné na dlouhé cesty a díky svým možnostem je lze využívat při kempování nebo na chatách, pokud nejsou vybaveny klasickými lednicemi.

Investice do autochladničky je výbornou volbou, pokud jezdíte na dovolené a výlety autem. Vložené studené potraviny a nápoje v ní vydrží několik hodin, což v případě jednodenní akce zcela stačí. Jídlo se nezkazí, zůstane chutné a hlavně je vždy čerstvé.

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >