Nejen létem s autochladničkou

Autochladnička nebo chladící box pomohou udržet potraviny v chladnu a tím je uchrání před letním horkem. Tyto výrobky se liší nejen ceně a objemu, ale i v době, po kterou je možné potraviny skladovat. Na www.cenovyradar.cz se dozvíte více.

Nejen létem s autochladničkou

Letní měsíce patří k těm nejkrásnějším. Jsou typické pro pobyt v přírodě, lákají k výletům, dovoleným a lenošení. V posledních letech se léto vyznačuje mnoha tropickými dny a ti, kteří vyrážejí na dovolenou po vlastní ose tak musí řešit, jak na dlouhé cestě udržet nápoje a potraviny v chladnu a předejít tak jejich zkažení.

Zde pak přichází na řadu ony zmíněné chladící boxy nebo autochladničky. Zvolit výrobek, který bude vyhovovat vašim potřebám, nemusí být vždy jednoduché a není vhodné výběr omezit pouze na pořizovací cenu. Ač oba typy slouží k tomu stejnému, tedy ochlazení potravin neb nápojů uvnitř, stejné nejsou. Navíc se oba typy výrobků dále dělí podle způsobu chlazení a je tedy nutné poznat všechny možnosti, které nabízejí. S výběrem toho správného typu pomůže internetový poradce Cenový radar, kde jsou všechny typy přehledně popsány a rozděleny. Pojďme si je tedy pouze stručně představit.

Nejen létem s autochladničkou

Mezi chladící boxy patří jednoduché pasivní boxy nebo termotašky, které se musí nejdříve nechat namrazit a poté jsou schopné udržet několik hodin svůj vnitřní obsah v chladnu nebo naopak po zahřátí v teple. Lze je tedy využít celoročně, ale hodí se spíše na krátké výlety a výšlapy.

Absorpční chladničky jsou náročnější na provoz, protože pro chlazení potřebují elektrickou energii. Oproti termotaškám udrží potraviny v chladu déle, nelze je ale přenášet a také mají jisté požadavky na prostor, protože fungují jako klasické lednice a potřebují prostor na odvětrávání.

Termoelektrické chladničky jsou oblíbenou výbavou na dlouhé cesty a lze je koupit v mnoha velikostech. I zde můžete využít jak proces chlazení, tak i ohřívání.

Kompresorové pak můžete napájet přímo v automobilu, připojit se dají ke klasické zásuvce a mohou být vybaveny také plynovou přípojkou. Mají stálý chladící výkon a mají schopnost zmrazit potraviny až na -20 ºC. Jsou vhodné na dlouhé cesty a díky svým možnostem je lze využívat při kempování nebo na chatách, pokud nejsou vybaveny klasickými lednicemi.

Investice do autochladničky je výbornou volbou, pokud jezdíte na dovolené a výlety autem. Vložené studené potraviny a nápoje v ní vydrží několik hodin, což v případě jednodenní akce zcela stačí. Jídlo se nezkazí, zůstane chutné a hlavně je vždy čerstvé.

Zdroj fotografií: Pixabay.com