Ocenění Světové auto roku 2020

Na silnicích po celém světě se můžeme setkat se skutečně velmi širokou škálou automobilů a něco pro sebe si dokáže vybrat i ten nejnáročnější zákazník. Které automobily jsou však ty nejlepší na trhu? Která auta si zaslouží naši pozornost?

Nejlepší automobily roku 2020

To, které auto je to úplně nejlepší na trhu, je bezpochyby velmi těžké vyhodnotit. No pokud jste milovníkem automobilů, určitě vás i takovýto řebříček bude zajímat. Každý z nás má jiné záliby, milovníci online hazardu si na své přijdou například na webové stránce Globusbet CZ, kde najdou vše, co potřebují vědět právě o této oblasti zábavy. Milovníci kvalitních a zajímavých automobilů mají k dispozici různé řebříčky, které hodnotí kvalitu zejména nových modelů automobilů, které se objeví na trhu.

Jedním z nejrelevantnějších ocenění, které se v této oblasti udělují, je určitě ocenění Světové auto roku, nebo-li World Car Awards. Co vám tento řebříček nabízí a jaké automobily se v něm umístili právě v tomto roce?

Ocenění v různých kategoriích

World Car Awards fungují již 16 let a za tuto poměrně dlouhou dobu si tato ocenění dokázala vybudovat velmi dobré renomé. Sám za sebe mluví fakt, že již 7 let po sobě se jedná o nejlepší program udělování ocenění.

Tato ocenění mají samozřejmě i vícero kategorií, protože je samozřejmé, že nemůžete porovnávat všechny automobily podle stejných kritérií. Jen velmi těžko si lze představit, že by mohla soupeřit například auta z té nejnižší cenové kategorie s těmi nejluxusnějšími modely. Jaké kategorie tedy tato ocenění nabízejí?

V rámci World Car Awards se udělují ocenění v pěti kategoriích. První z nich je Auto roku, další Luxusní auto, Výkonné auto, Městské auto a Dizajn auta. Každá z těchto pěti kategorií má jiného vítěze. Komu se tedy v roce 2020 podařilo získat ocenění a uspět tak v celosvětové tvrdé konkurenci?

Čerství vítězové

V tomto roce se v těchto pěti kategoriích podařilo zvítězit pěti různým modelům automobilů.

V hlavní kategorií se na prvním místě umístil model Kia Telluride, na druhé příčce se umístila Mazda3 a na třetím místě se nachází Mazda CX-30.

V kategorii Luxusní auto se vítězem stal model Porsche Taycan, na druhém místě se nachází Porsche 911 a třetí příčku obsadil model Mercedez-Benz EQC.

Kategorie Výkonné auto si našla svého vítěze v podobě modelu Porsche Taycan, na druhém místě se nachází Porsche 911 a třetí příčku obsadil model Porsche 718.

V kategorii Městské auto je vítězem model Kia Soul EV, na druhém místě se umístil model Volkswagen T-Cross a třetí místo obsadil Mini Cooper SE Electric.

V kategorii Dizajn auta zvítězila Mazda3, na druhém místě se umístilo Porsche Taycan a třetí příčku obsadil Peugeot 208.

To nejlepší

Pokud tedy hledáte auto, které bude pro Vás nejvhodnější, nebo vás jen zajímá, co je nové ve světě automobilů, určitě vás World Car Awards budou zajímat.