aktuálně: 41 uzavírek, 39 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Ford představuje v Ženevě nový model Kuga

8. března 2016
Ford Kuga

Díky novým či zdokonaleným technologiím je jízda s novou Kugou ještě snazší, bezpečnější, příjemnější a hospodárnější. K nejvýznamnějším novinkám patří nový komunikační systém SYNC 3 s intuitivním hlasovým ovládáním, inovativní asistenční technologie, ergonomický a komfortní interiér nebo nová vznětová motorizace 1.5 TDCi 88 kW.

Nová Kuga nabídne zákazníkům řadu moderních technologií: mimo jiné parkovacího asistenta s funkcí příčného parkování, zdokonalenou verzi systému Active City Stop, adaptivní světlomety, bezdotykové ovládání pátých dveří nebo inteligentní pohon všech kol.

Ford uvede novou Kugu na trh v letošním roce, stejně jako větší SUV Edge. Značka posiluje svoje portfolio vozů SUV v reakci na očekávaný růst tohoto segmentu. Analytická společnost IHS odhaduje, že v roce 2020 budou vozy SUV tvořit 27 procent celého evropského trhu osobních automobilů.

Ford Kuga

Kuga a Edge patří mezi pět nových nebo modernizovaných modelů Fordu, s nimiž se značka bude v příštích třech letech ucházet o přízeň zákazníků v kategorii SUV a crossoverů.

První generace Kugy prodávaná od roku 2008 byla také prvním SUV v evropské nabídce Fordu. V roce 2015 dosáhla Kuga rekordního počtu prodaných kusů – 102 000. Ve srovnání s rokem 2014 představuje tento výsledek navýšení o 19 procent.* Ford předpokládá, že v roce 2016 poprvé prodá v Evropě více než 200 000 vozů SUV. To by znamenalo meziroční růst o více než 30 procent.

Na autosalonu v Ženevě debutuje rovněž koncepční studie připravovaného modelu Ford Kuga Vignale. Vyznačuje se luxusnějším designem, provedením i výbavou.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >