aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kia na autosalonu v Ženevě odhalí modernizované Picanto

21. února 2015

Společnost Kia Motors Europe v rámci 85. ročníku ženevského autosalonu odhalí dne 3. března 2015 svůj modernizovaný model Kia Picanto. Stylový městský hatchback řazený do kategorie minivozů doznal mnoha vylepšení v otázce vzhledu i dynamiky s cílem zachovat si svoji konkurenceschopnost. Modernizovaná Kia Picanto zaujme přepracovanými nárazníky vpředu i vzadu, které tomuto vozu propůjčují ještě smělejší vzhled, stejně tak jako úpravami charakteristické masky chladiče Kia ve stylu tygřího nosu. Zájemci se nyní mohou rozhodnout pro 14„ litá kola s novým vzhledem. Díky sportovnímu paketu na přání může modernizované Picanto vyčnívat z davu jako jeden z nejlépe vypadajících vozů segmentu A, ať již v provedení se třemi nebo pěti dveřmi. V interiéru Picanta nyní najdeme nové chromové dekory kolem výdechů ventilace na přístrojové desce a okolo panelu se sdruženými přístroji před řidičem. Nový vzor textilního čalounění zaujme svým atraktivním vzhledem především mladou generaci. Modernější je i zpracování dekoru kolem audio soustavy Picanta uprostřed přístrojové desky.

Prémiové prvky výbavy a širší možnosti zákaznických úprav

Zájemci o nové Picanto se nyní mohou těšit na řadu prémiových prvků výbavy na přání, jako je např. nejnovější generace navigační a audio/video soustavy AVN s velkým 7“ dotykovým displejem (v nabídce od 3. čtvrtletí). Zákazníci si mohou objednat i tempomat a omezovač rychlosti pro větší pohodlí při řízení na dlouhých cestách. Pro modernizovaný model byla dále připravena tři barevná schémata interiéru, a tak si majitel může své Picanto upravit na přání a směle vystoupit z davu. Červené barevné schéma (Red Pack) se sportovním vzhledem zaujme čalouněním sedadel v kombinaci černé umělé kůže a červené látky, a dále vysoce lesklými obkladovými panely dveří v červené a černé barvě. Módní a energické žluté barevné schéma (Yellow Pack) přináší černá sedadla čalouněná umělou kůží v kombinaci s látkou a žlutým stehováním, a dále zářivě žluté dekory na přístrojové desce a volantu. Konečně prémiové hnědé barevné schéma (Brown Pack) nabídne velmi elegantní hnědé čalounění sedadel z umělé kůže, hnědé výplně dveří a vysoce lesklé dekory na přístrojové desce v klavírním černém laku. Pokud se zákazník rozhodne pro některé z těchto barevných schémat, Picanto bude vybaveno i osvětlením prostoru pro nohy.

Účinnější brzdy a motory splňující emisní normu Euro 6

Modernizované Picanto se stará i o vyšší bezpečnost cestujících, a to díky větším brzdám schopným zastavit vůz na kratší vzdálenost. Na přání jsou k dispozici přední kotouče s průměrem zvětšeným na 252 mm (dříve 241 mm), umožňující vozu zastavit z rychlosti 100 km/h na pouhých 37 metrech - což znamená zlepšení o 2 metry. Vylepšené Picanto prodělalo řadu menších úprav i v případě motoru 1,0 l MPI s vícebodovým vstřikováním paliva, a může se tak pochlubit plněním požadavků přísné emisní normy Euro 6.

Modernizované Picanto v prodeji během prvního čtvrtletí 2015

Picanto, vyráběné v korejském závodu Seosan automobilky Kia, patří v Evropě k vůbec nejlépe prodávaným modelům značky (v roce 2014 se zde prodalo 51 102 těchto vozů). Zdokonalený model se na evropských trzích začne prodávat koncem března 2015 a opět se bude nabízet s jedinečnou komplexní zárukou Kia na 7 let / 150 tis. km.

KIA MOTORS CZECH - je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence na českém trhu prodala více než 75 000 vozů. Kia má v České republice 68 autorizovaných prodejních a servisních míst a patří jí 8. místo na trhu. Sponzoruje žákovský fotbal a úzce spolupracuje s Nadací Naše dítě. Kia Motors Corporation - výrobce kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 3 milionu automobilů v 10 výrobních a montážních závodech v 5 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 150 zemích celého světa. Kia má dnes více než 49 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat téměř 45 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalové organizace FIFA - řídící orgán FIFA World CupTM.

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >