Ford chystá na rok 2015 řadu významných novinek

21. ledna 2015
Nový Ford Mustang

Během roku 2015 Ford zásadně obmění nabídku velkoprostorových modelů: do prodeje zamíří nový C-MAX a Grand C-MAX, stylový nový S-MAX a také nová generace modelu Galaxy. S uvedením Mondea Vignale spustí Ford program prémiových produktů a služeb Vignale. Poprvé ve své půlstoleté historii se v Evropě začne prodávat kultovní Ford Mustang. Nabídka modelu Mondeo se rozšíří o verzi Mondeo Hybrid, provedení s inteligentním pohonem všech kol a oceňovanou motorizaci 1.0 EcoBoost. Koncem roku 2015 zahájí Ford výrobu nového SUV Ford Edge.

Společnost Ford of Europe uvede v roce 2015 na trh řadu nových produktů. Firma minulý týden poprvé oznámila, že přibližně v polovině roku začne prodávat novou generaci sedmimístného velkoprostorového modelu Ford Galaxy. Dále letos uvede na trh nový S-MAX, C-MAX, Grand C-MAX a Mustang. Koncem roku pak začne vyrábět nové SUV Ford Edge. Ford rovněž rozšíří nabídku variant nového Mondea a uvede na trh modernizovaný Focus ST. V průběhu roku budou následovat modernizace modelů EcoSport, Ranger, Transit Connect a Tourneo Connect. „V roce 2014 nám nové osobní i užitkové modely pomohly zvýšit v Evropě náš tržní podíl,“ řekl Jim Farley, předseda představenstva a generální ředitel Ford of Europe. „V roce 2015 navážeme na tento trend mnoha novinkami od velkých modelů přes sportovní vozy až po auta určená malým i velkým rodinám.“

Vignale

V roce 2015 spustí Ford program prémiových produktů a služeb pod názvem Ford Vignale. Jeho první vlaštovkou se stane Mondeo Vignale. Salonky Vignale Lounge budou součástí provozoven FordStore po celé Evropě, navrhl je stejný tým, který pracoval na novém Fordu Mondeo Vignale. Zákazníci programu Ford Vignale budou moci využívat řady nadstandardních služeb včetně dopravy vozu do servisu a zpět. K majiteli se budou vozy Ford Vignale vždy vracet umyté, vyčištěné a naleštěné.

Ford Performance

Po více než 50 letech se v Evropě poprvé začne oficiálně prodávat nový Ford Mustang. Na výběr budou karosářské varianty Fastback i Convertible a motorizace 2.3 EcoBoost i 5.0 V8. Již nyní prodejci Fordu přijímají objednávky na nový Focus ST. Ten je poprvé k dispozici také se vznětovým motorem. Minulý měsíc Ford oznámil, že pracuje na novém modelu Focus RS. Již 30. model Ford RS od roku 1967 bude zároveň prvním, jenž se má prodávat po celém světě. Do roku 2020 chce Ford uvést na trh nejméně 12 nových sportovních modelů.

Velkoprostorové vozy

Nový Ford S-MAX

V letošním roce začne Ford prodávat novou generaci modelu Ford Galaxy, který patří k nejoblíbenějším sedmimístným automobilům na evropském trhu. Již na jaře uvede společnost na trh nový S-MAX, stejně jako modernizované modely C MAX a Grand C MAX včetně nové hybridní varianty C-MAX Energi. Nabídka SUV značky Ford, již aktuálně tvoří modely Kuga a EcoSport, se rozroste směrem nahoru. Koncem letošního roku se začne vyrábět nový Edge, větší a luxusnější SUV, které se bude poprvé prodávat také v Evropě.

Mondeo

Nové Mondeo bude poprvé k mání rovněž v provedení Mondeo Hybrid Electric Vehicle. Dále se pro něj chystá motorizace 1.0 EcoBoost, inteligentní pohon všech kol nebo nový vznětový motor 2.0 TDCi, jenž díky sekvenčnímu přeplňování dvojicí turbodmychadel dosahuje výkonu 154 kW (210 koní).

Vyspělé technologie

Zájemci o nové Mondeo a nový S-MAX si budou již brzy moci objednat následující systémy:

Inteligentní pohon všech kol, který každých 16 milisekund měří přilnavost jednotlivých kol k vozovce a každých 100 milisekund dokáže upravit distribuci hnací síly

Předkolizní asistent s ochranou chodců dokáže detekovat chodce ve vozovce a začít automaticky brzdit, pokud řidič nezareaguje na upozornění

Aktivní parkovací asistent s funkcí kolmého parkování dokáže navést vůz do podélných i kolmých parkovacích míst

S novým S-MAXem se do Evropy dostane i adaptivní řízení Ford, jež nepřetržitě upravuje převod řízení podle rychlosti jízdy. Další novinkou tohoto modelu bude 180°přední kamera, která usnadní vyjíždění z úzkých průjezdů, křižovatek ve tvaru T nebo podobných míst se zhoršeným výhledem do stran.