Zákruta.cz  >  Magazín  >

Ford Mustang oznámil svůj příchod na Střední východ premiérou na nejvyšší budově světa

21. listopadu 2014
Ford Mustang

Slavnostní akce ve 112. podlaží mrakodrapu se zúčastnil i předseda představenstva Ford Motor Company, Bill Ford. „Dnes jsme vztyčili vlajku Fordu na Středním východě a v Africe. Tento region představuje poslední možnost růstu v automobilovém průmyslu,“ řekl. „Zároveň jsme světu vyslali zprávu, že se Mustang 50 let po svém zrození stává globálním modelem.“

Diváci představení, přenášeného živě přes internet, sledovali dramatický příběh neznámého hrdiny, který cestoval do Dubaje z americké Arizony – a to na koni, letadlem, autem, vrtulníkem a dokonce i na vodních lyžích. Až závěrečná scéna ve 112. patře Burj Khalifa, 399 metrů nad okolním terénem, odhalila, že tím mužem byl právě Bill Ford, pravnuk Henryho Forda.

Ford již dříve oznámil, že v této části světa chce kromě nového Mustangu prodávat rovněž modely Focus, Fusion nebo Lincoln MKC. Spolu s nimi sem dorazí i nejmodernější technologie Fordu jako motory EcoBoost, systém SYNC, nafukovací bezpečnostní pásy, MyKey a další asistenční systémy.

Ford Mustang

„Před bezmála padesáti lety si Ford získal pozornost světové veřejnosti, když dostal Mustang Convertible modelového roku 1965 na tehdy nejvyšší stavbu světa, Empire State Building v New Yorku,“ řekl Bill Ford. „Tato akce v Dubaji, která je domovem aktuálně nejvyšší budovy, uzavírá neuvěřitelný globální příběh Fordu a Mustangu.“

Tým šesti techniků Fordu se speciálně připraveným Mustangem cestoval z centrály společnosti v americkém Dearbornu do Dubaje letadlem společnosti Emirates. Po příletu byl vůz dopraven do suterénu Burj Khalifa a pečlivě rozdělen na šest částí, které bylo možné následně dopravit do 112. patra výtahem. Tam musel tým vůz znovu smontovat, což zabralo přibližně dvanáct hodin.