aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kia Sorento 3. generace

11. srpna 2014
Kia Sorento

Nové Sorento je delší, nižší a širší než předchůdce a rovněž nabízí delší rozvor náprav. Staví na úspěšné koncepci odcházející verze, a tak zákazníkům nabídne prémiový vzhled i celkový dojem, více prostoru a bezpočet pokrokových funkcí.

Díky charakteristickým designovým prvkům značky a vyspělejšímu vzhledu je možné nové Sorento rozpoznat již letmým pohledem. Nové ztvárnění je odvozeno od současné generace a začleňuje svěží optické prvky inspirované konceptem Kia Cross GT, jenž se poprvé představil v roce 2013 na autosalonu v Chicagu. Z předchozí generace si model vypůjčil dlouhou kapotu a charakteristické zpracování širokých D-sloupků karoserie.

Kia Sorento

Ztvárnění exteriéru nového Sorenta mělo na starosti vlastní návrhářské studio Namyang v Koreji; nemalou měrou se však podílela i další návrhářská studia značky, ať již v německém Frankfurtu nebo kalifornském Irvine.

Přední partie nového Sorenta zaujmou větší a vzpřímenější tygří maskou chladiče s nápadnějším prostorovým rastrem ve tvaru diamantu a dále dlouhými dozadu protaženými světlomety. K dravějšímu vzhledu vozu přispívá nižší linie střechy, výše posazená okenní čára a atletické křivky kolem blatníků v zadní části.

Eleganci podtrhuje nárůst celkové délky (+95 mm na 4 780 mm)* a pokles výšky o 15 mm (nyní 1 685 mm). Ke zvětšení prostoru pro cestující ve všech třech řadách pak přispělo prodloužení rozvoru o 80 mm (nyní 2 780 mm).

Kia Sorento

Viceprezident skupiny zahraničního marketingu z Kia Motors Corporation Soon-Nam Lee uvedl: „Ponechali jsme dosavadní název kvůli mimořádnému úspěchu odcházejícího modelu, avšak zcela nové Sorento bylo kompletně přepracováno z designového i konstrukčního hlediska, a zákazníky proto může překvapit svým důkladně modernizovaným vzhledem, širokou škálou nových prvků komfortní i bezpečnostní výbavy, stejně tak jako větším prostorem, vyšším jízdním pohodlím a lepší ovladatelností.“

Zcela nová Kia Sorento se koncem srpna představí veřejnosti v Koreji; evropská premiéra se uskuteční ve čtvrtek 2. října 2014 v rámci pařížského autosalonu.

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >