aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kia Motors uvádí na trh nové kompaktní SUV Soul

7. dubna 2014
Kia Soul

Vnější podobnost mezi novým Soulem a konceptem Track’ster představeným poprvé v roce 2012 je zřetelná. Od konceptu pochází velký lichoběžníkovitý spodní otvor pro přívod vzduchu. Rovněž mlhové světlomety, umístěné velmi nízko až u krajů karoserie. Charakteristická maska chladiče Kia byla přepracována, aby se více podobala konceptu a zároveň ladila s ostatními modely produktové řady Kia.

Na přepracované struktuře karoserie připadá nyní 66 % na ultravysokopevnostní a vysokopevnostní oceli. Spoje v oblasti přepážky mezi motorovým prostorem a interiérem, horní a spodní části střešních sloupků B a mezi střešními sloupky C jsou výrazně pevnější. Výsledkem je zvýšení torzní tuhosti o 29 % v porovnání s předchozím modelem. Díky použití ultravysokopevnostní oceli jsou střešní sloupky A o 20 mm užší, což zlepšuje výhled z vozu.

Přední náprava se vzpěrami McPherson je nyní uložena v pomocném rámu se čtyřmi lůžky, které lépe izolují interiér od vibrací a minimalizují přenos rázů od podvozku. Převodka řízení byla posunuta více dopředu, což zlepšilo reakci řízení a potlačilo přenos rázů do volantu. Zadní tlumiče jsou delší a umístěny ve svislé poloze, aby umožnily delší dráhu propružení a zvýšily jeho celkový komfort.

Zákazníci budou mít na výběr nejnovější verze zážehových a vznětových motorů Kia GDI a CRDi o objemu 1,6 litru v kombinaci s šestistupňovými mechanickými nebo samočinnými převodovkami.

Nový Soul nabízí řadu nových prémiových prvků výbavy, mezi něž patří přední světlomety LED pro denní svícení a zadní světla LED, xenonové světlomety, bezklíčový přístupový systém a spouštění motoru tlačítkem, automatická klimatizace, prémiový audiosystém Infinity, navigační systém s 8“ displejem, tempomat, kožené čalounění, odvětrávaná sedadla vpředu, vyhřívaná sedadla vpředu a vzadu, panoramatické skleněné střešní okno a řada dalších.

Nová Kia Soul může být vybavena řadou bezpečnostních a praktických prvků, díky nimž získá tato novinka charakter „velkého vozu“. Mezi takovéto prvky patří: asistent dálkových světlometů (první aplikace ve voze značky Kia v Evropě), chytrý parkovací asistent SPAS (Smart Parking Assist System), nyní s funkcí automatického řízení při paralelním i kolmém parkování, systém varování při opuštění jízdního pruhu LDWS (Lane Departure Warning System).

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >