aktuálně: 41 uzavírek, 32 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nová ŠKODA Octavia Scout

11. února 2014
ŠKODA Octavia Scout

„Nová ŠKODA Octavia Scout je všestranně zdatným autem, jméno Scout totiž nedostává žádný model značky ŠKODA jen tak,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje Dr. Frank Welsch. „Náš nový model je skautem v pravém smyslu slova. Nabízí jedinečnou kombinaci výrazného offroadového vzhledu, skvělých jízdních vlastností, pohonu všech kol, množství místa uvnitř a moderních technologií, aplikovaných v oblasti bezpečnosti a komfortu vozidla i v oblasti konstrukce motorů. Nová Octavia Scout stanovuje v segmentu crossoverů nová měřítka,“ dodává Welsch.

ŠKODA Octavia Scout

Nová ŠKODA Octavia Scout, která vychází z modelu Octavia Combi, nadchne výrazným vzhledem, typickým pro modely Scout. Vpředu a vzadu má vůz mohutné, černým plastem chráněné nárazníky se stříbrnými prvky ve stylu terénních vozů. V přídi je široký otvor přivádějící vzduch do motorového prostoru a ostře řezané mlhové světlomety. Prahy a lemy blatníků chrání černé plastové kryty, podobně jsou černými ochrannými lištami chráněny také boky dveří. Světlá výška je oproti běžnému modelu Octavia zvětšena o 33 milimetrů. Součástí sériové výbavy jsou atraktivní sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin. V interiéru je kůží potažený multifunkční tříramenný volant a atraktivní prvky v designu Scout.

ŠKODA Octavia Scout

Nové technické prvky a nejmodernější řešení pohonu všech kol, využívající mezinápravové spojky Haldex páté generace, dělají z nové generace nejlepší model Octavia Scout všech dob. Maximální přípustná hmotnost přívěsu vzrostla o 25 procent na dvě tuny. Podstatně byly také zlepšeny rozjezdové vlastnosti a stoupavost vozidla. Díky zvětšení nájezdových úhlů zvládá ŠKODA Octavia Scout náročnější terén. V nabídce jsou dva vznětové motory a jeden motor zážehový. Tyto agregáty jsou v porovnání s předchozí generací v průměru o 20 procent úspornější.

ŠKODA Octavia Scout navíc nabízí všechny přednosti nové generace řady ŠKODA Octavia, jednoduše ‚kus auta navíc‘. Patří k nim vynikající nabídka prostoru, maximální funkčnost, praktické ‚Simply Clever‘ detaily, nejmodernější bezpečnostní a komfortní technika a vynikající poměr ceny a užitné hodnoty.

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >