Nový Ford Mustang pro Evropu

5. prosince 2013
Ford Mustang

Od roku 1964, kdy byl na trh uveden první Mustang, se jich prodalo přes devět milionů. Mustang je nejoblíbenějším automobilem na sociální síti Facebook a během své existence se stal součástí popkultury. Svědčí o tom jeho přítomnost v mnoha filmech, televizních pořadech, hudebních klipech či videohrách. Zároveň je jedním z 25 nových vozů, které Ford v Evropě představí v následujících pěti letech.

Vzhled nového Fordu Mustang znovu přivádí k životu charakter klasických nositelů tohoto legendárního jména. Podstatou je zachování klíčových designových znaků: dlouhé masivní kapoty a krátké svalnaté zádi. Stejně podstatné je ovšem vrcholně současné pojetí.

Ford Mustang

Nový Mustang je vybaven mnoha inovativními technologiemi, které řidiči udělují dokonalejší kontrolu nad vozem, přinášejí mu více informací a zprostředkovávají mu širší možnosti konektivity. Na silnici s mnoha zatáčkami či na závodním okruhu řidič snadno změní odpor posilovače řízení, rychlost odezvy motoru či převodovky nebo podle potřeby nastaví citlivost elektronického systému řízení jízdní stability. Mustang se tak přizpůsobí každé situaci.

V nabídce motorů stojí na jedné straně oceňovaný zážehový vidlicový osmiválec Ford o objemu 5,0 l, který dosahuje výkonu 313 kW a točivého momentu 529 Nm. Druhou volbu představuje zcela nový motor EcoBoost o objemu 2,3 l. S touto špičkovou technologií založenou na přeplňování turbodmychadlem přichází do Mustangu vynikající hospodárnost a nízké emise CO2, které vyžadují evropští zákazníci.

Padesáté výročí od uvedení prvního Fordu Mustang na trh uplyne 17. dubna 2014. Mustang se bude nadále vyrábět v americkém Flat Rocku.