aktuálně: 41 uzavírek, 41 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

ŠKODA vyrobila čtyřmiliontý vůz řady Octavia

27. srpna 2013
Škoda Octavia

Při zahájení výroby v roce 1996 byla Octavia prvním kompletně nově vyvinutým modelem značky ŠKODA po pádu železné opony a zahájení spolupráce mezi značkou ŠKODA a koncernem Volkswagen. Od roku 1996 do konce července 2013 byly zákazníkům na celém světě dodány téměř čtyři miliony Octavií, což představuje zhruba 38 procent celkového odbytu značky za toto období. Octavia je v téměř 118leté historii automobilky nesporným bestsellerem.

Nová Octavia je nejdůležitějším modelem největší produktové ofenzívy v historii značky ŠKODA. Řadou zcela nových modelů posiluje automobilka nastoupený kurz růstu. Cílem růstové strategie je zvýšit do roku 2018 celosvětové prodeje značky na minimálně 1,5 milionu vozů ročně.

V prvním pololetí roku 2013 představila česká automobilka svůj nový bestseller ve čtyřech variantách, když postupně přišla Octavia, Octavia Combi, Octavia Combi 4x4 a sportovní Octavia RS, která je s maximální rychlostí 248 km/h nejrychlejší sériově vyráběnou Octavií všech dob. Jako jeden z pilířů Růstové strategie ŠKODA je Octavia úspěšná v mezinárodním měřítku. Vedle výroby v hlavním závodě značky ŠKODA v Mladé Boleslavi sjíždí kompaktní vůz také z linek v Rusku (Nižní Novgorod), Indii (Aurangabad), na Ukrajině (Solomonovo) a v Kazachstánu (Usť-Kamenogorsk). Od roku 2014 se navíc plánuje zahájení výroby v Číně, na nevětším trhu značky ŠKODA.

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >