Zákruta.cz  >  Magazín  >

Ford Focus zůstává nejprodávanějším autem světa

21. srpna 2013
Ford Focus

Společnost Polk, která analyzuje registrace nových vozidel v celosvětovém měřítku, má aktuálně k dispozici data za čtvrtletí končící 31. březnem 2013. Vyplývá z nich, že v tomto období bylo po celém světě nově zaregistrováno 288 724 Focusů.

Postavení Focusu v čele globálního žebříčku registrací pomohla upevnit silná poptávka ve Velké Británii, Brazílii a Číně. „Statistiky hovoří za vše,“ řekl Roeland de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. „Náš globální Focus padl do noty zákazníkům po celém světě, protože nabízí pozoruhodnou techniku, vynikající spotřebu a dynamiku i skvělé jízdní vlastnosti – a to vše za velmi konkurenceschopné ceny.“

V modelové řadě Focus nechybí Focus Electric, první v Evropě vyráběný elektromobil značky Ford, ani sportovní Focus ST s výkonem 184 kW. Nedávno Ford oznámil, že příští rok uvede na evropský trh novou verzi Focusu 1.0 EcoBoost s emisemi CO2 na úrovni 99 g/km.

Focus Electric

„Pro globální úspěch Focusu je zásadní nepřetržitý vývoj, jak ukazuje i nový Focus 1.0 EcoBoost s emisemi CO2 99 g/km, který začneme v Evropě prodávat příští rok,“ dodal de Waard. „Je výkonnější než Ford Focus 1,6 l první generace, ale přitom produkuje o 47 % méně CO2. To dokazuje, že vývoj Focusu se nikdy nezastaví na místě.“

V reakci na zvýšenou poptávku Ford posiluje výrobní kapacity Focusu po celém světě. V červenci společnost spustila montáž tohoto modelu v argentinském městě Pacheco. Focus se aktuálně vyrábí již v devíti továrnách na čtyřech kontinentech. Montážní závody v Německu, Spojených státech, Rusku, Číně, Thajsku, Vietnamu, Tchaj-wanu a Argentině mají dohromady výrobní kapacitu 1,5 milionu vozů ročně. To odpovídá více než dvěma dokončeným Focusům každou minutu.

Na českém trhu se Ford Focus prodává za cenu od 299 990 Kč.