aktuálně: 53 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >

ŠKODA Rapid Spaceback

18. července 2013

Dynamickým a svěžím designem cílí novinka především na mladší skupiny zákazníků. Přitom si však Rapid Spaceback zachovává klasické hodnoty vozů ŠKODA: řadu „Simply Clever“ prvků, vysokou úroveň bezpečnosti, zajímavé možnosti individualizace, nízkou spotřebu a výhodný poměr ceny a nabízené hodnoty. Nechybí ani tradičně vynikající nabídka prostoru pro cestující a jejich zavazadla, kterou se nová ŠKODA řadí mezi špičku hatchbacků v nejsilnějším českém, ale i evropském automobilovém segmentu. Premiéru Rapid Spaceback oslaví v září na letošním mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, na evropských trzích se novinka začne prodávat od října 2013.

Nová ŠKODA Rapid Spaceback sází na výrazný design s čistými liniemi a osobitou elegancí. Na první pohled zaujme bočním profilem s velkým prosklením mezi sloupky C a D, kterému přidává na dojmu prostornosti a dynamiky. Vůz se tak opticky a funkčně odlišuje od svých konkurentů. Silueta modelu Rapid Spaceback je definována jasnými liniemi, dlouhým rozvorem (2 602 mm) a ostrou, vysoko položenou linií Tornado.

Sportovní nádech má i záď vozu, která je čistě a přehledně tvarovaná a působí vyváženým dojmem. Standardem je černý difuzor, zdůrazňující horizontální orientaci zádě. Nechybí ani typický prvek značky ŠKODA: široké sdružené svítilny s grafikou písmene „C“.

Interiér nového vozu Rapid Spaceback zaujme sportovními tříramennými volanty, novými dekoračními lištami a vzory potahů sedadel. V případě kolize se posádka může spolehnout na rozsáhlý paket bezpečností výbavy, který zahrnuje například čelní, boční a hlavové airbagy a ESC. Aktivní bezpečnost zvyšují volitelně dodávané xenonové světlomety, kontrola tlaku v pneumatikách, přední mlhovky s Corner funkcí nebo asistent rozjezdu do kopce.

Nová ŠKODA Rapid Spaceback se bude v Evropě nabízet se čtyřmi benzinovými a dvěma naftovými motory. Jejich výkonová paleta pokrývá pásmo od 55 do 90 kW. Spolu s modelem Spaceback se do nabídky řady Rapid dostává nový motor 1,6 TDI/66 kW. Ve variantě GreenLine dosahuje Rapid Spaceback s tímto motorem spotřeby 3,8 l/100 km, což představuje hodnotu emisí CO2 pouhých 99 g/km.