aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

ŠKODA Rapid Spaceback

18. července 2013

Dynamickým a svěžím designem cílí novinka především na mladší skupiny zákazníků. Přitom si však Rapid Spaceback zachovává klasické hodnoty vozů ŠKODA: řadu „Simply Clever“ prvků, vysokou úroveň bezpečnosti, zajímavé možnosti individualizace, nízkou spotřebu a výhodný poměr ceny a nabízené hodnoty. Nechybí ani tradičně vynikající nabídka prostoru pro cestující a jejich zavazadla, kterou se nová ŠKODA řadí mezi špičku hatchbacků v nejsilnějším českém, ale i evropském automobilovém segmentu. Premiéru Rapid Spaceback oslaví v září na letošním mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, na evropských trzích se novinka začne prodávat od října 2013.

Nová ŠKODA Rapid Spaceback sází na výrazný design s čistými liniemi a osobitou elegancí. Na první pohled zaujme bočním profilem s velkým prosklením mezi sloupky C a D, kterému přidává na dojmu prostornosti a dynamiky. Vůz se tak opticky a funkčně odlišuje od svých konkurentů. Silueta modelu Rapid Spaceback je definována jasnými liniemi, dlouhým rozvorem (2 602 mm) a ostrou, vysoko položenou linií Tornado.

Sportovní nádech má i záď vozu, která je čistě a přehledně tvarovaná a působí vyváženým dojmem. Standardem je černý difuzor, zdůrazňující horizontální orientaci zádě. Nechybí ani typický prvek značky ŠKODA: široké sdružené svítilny s grafikou písmene „C“.

Interiér nového vozu Rapid Spaceback zaujme sportovními tříramennými volanty, novými dekoračními lištami a vzory potahů sedadel. V případě kolize se posádka může spolehnout na rozsáhlý paket bezpečností výbavy, který zahrnuje například čelní, boční a hlavové airbagy a ESC. Aktivní bezpečnost zvyšují volitelně dodávané xenonové světlomety, kontrola tlaku v pneumatikách, přední mlhovky s Corner funkcí nebo asistent rozjezdu do kopce.

Nová ŠKODA Rapid Spaceback se bude v Evropě nabízet se čtyřmi benzinovými a dvěma naftovými motory. Jejich výkonová paleta pokrývá pásmo od 55 do 90 kW. Spolu s modelem Spaceback se do nabídky řady Rapid dostává nový motor 1,6 TDI/66 kW. Ve variantě GreenLine dosahuje Rapid Spaceback s tímto motorem spotřeby 3,8 l/100 km, což představuje hodnotu emisí CO2 pouhých 99 g/km.

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >