aktuálně: 356 uzavírek, 21 nehod

Modernizovaný Ford Mondeo je ještě hospodárnější a dostupnější

17. dubna 2013
Ford Mondeo

U vozů Ford Mondeo s nejprodávanější motorizací 2.0 Duratorq TDCi začínají hodnoty emisí CO2 již na 119 g/km to představuje snížení až o 10 g/km.

Ford zároveň rozšířil sériovou výbavu Mondea. Ta nyní v závislosti na konkrétním trhu obsahuje mimo jiné následující položky: 16palcová kola z lehkých slitin, SD navigaci se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, rozhraním Bluetooth s hlasovým ovládáním a vstupem USB nebo interiér s čalouněním sedadel kůže/Alcantara.

Je to nestylovější, nejpraktičtější a nejluxusnější Mondeo, jaké kdy Ford vyráběl, řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. Rozšíření sériové výbavy o litá kola pro Core Plus, navigaci pro Winner Plus a prémiové čalounění pro Titanium Plus z něj dělá ještě lepší koupi, zatímco nižší spotřeba v kombinaci s velmi konkurenceschopnou cenovou politikou podtrhuje postavení Mondea jako lídra v segmentu C/D.

Úpravou aerodynamiky a kalibrace řídicí jednotky vznětového motoru 2.0 Duratorq snížil Ford emise CO2 na 119 g/km u sedanu a 120 g/km v případě kombi. Mondeo se tak stává ještě atraktivnější volbou pro zákazníky z těch evropských zemí, v nichž pro automobily s emisemi CO2 pod 120 g/km platí zvýhodněné daňové sazby či jiné úlevy.

Ford Mondeo