aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Modernizovaný Ford Mondeo je ještě hospodárnější a dostupnější

17. dubna 2013
Ford Mondeo

U vozů Ford Mondeo s nejprodávanější motorizací 2.0 Duratorq TDCi začínají hodnoty emisí CO2 již na 119 g/km to představuje snížení až o 10 g/km.

Ford zároveň rozšířil sériovou výbavu Mondea. Ta nyní v závislosti na konkrétním trhu obsahuje mimo jiné následující položky: 16palcová kola z lehkých slitin, SD navigaci se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, rozhraním Bluetooth s hlasovým ovládáním a vstupem USB nebo interiér s čalouněním sedadel kůže/Alcantara.

Je to nestylovější, nejpraktičtější a nejluxusnější Mondeo, jaké kdy Ford vyráběl, řekl Roelant de Waard, viceprezident Ford of Europe pro marketing, prodej a služby. Rozšíření sériové výbavy o litá kola pro Core Plus, navigaci pro Winner Plus a prémiové čalounění pro Titanium Plus z něj dělá ještě lepší koupi, zatímco nižší spotřeba v kombinaci s velmi konkurenceschopnou cenovou politikou podtrhuje postavení Mondea jako lídra v segmentu C/D.

Úpravou aerodynamiky a kalibrace řídicí jednotky vznětového motoru 2.0 Duratorq snížil Ford emise CO2 na 119 g/km u sedanu a 120 g/km v případě kombi. Mondeo se tak stává ještě atraktivnější volbou pro zákazníky z těch evropských zemí, v nichž pro automobily s emisemi CO2 pod 120 g/km platí zvýhodněné daňové sazby či jiné úlevy.

Ford Mondeo

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >