Modernizované SUV Captiva absolvuje premiéru v Ženevě

27. února 2013
Chevrolet Captiva

Značka Chevrolet, která je všeobecně uznávaná za zakladatele segmentu automobilů kategorie SUV modelem Suburban v roce 1935, má přes 75letou historii v oblasti konstrukce sportovně-užitkových automobilů (SUV). Na ženevském autosalonu 2013 Chevrolet poprvé představí v Evropě modernizovanou verzi svého kompaktního SUV Captiva.

Modernizovaný Chevrolet Captiva se vyznačuje různými změnami na přední a zadní části karoserie, včetně zadních skupinových světel ze světelných diod LED, hranatých chromovaných koncovek výfuku a restylizovaného zadního nárazníku. Na přední části upoutají mlhovky změněného tvaru, nová mřížka chladiče a nižší protáhlý přední nárazník. Změněný vnější vzhled dotvářejí nové 18palcové disky kol z lehké slitiny.

Všechny verze modelu Captiva modelového roku 2013 mají ve vyšších stupních výbavy standardně odemykání a startování bez klíče. V kabině dostala sedadla potahy svěží barvy s novou strukturou látky (vyšší verze výbavy mají kožená sedadla), změněné jsou i dekorační obklady na přístrojovém panelu. Při vyšších verzích výbavy komfort zvyšuje dvouzónová automatická klimatizace, náladové osvětlení interiéru a vyhřívaná zadní sedadla.

Chevrolet Trax

Modernizovaný Chevrolet Captiva je s až sedmimístnou kabinou posádky a prvky výbavy zvyšujícími komfort typickým SUV pro rodinu. Kromě toho Chevrolet letos na jaře rozšíří svou nabídku modelů SUV pro Evropu modelem Trax, kterým vstupuje do oblíbeného a rychle rostoucího segmentu malých SUV. Trax bude k dispozici s pohonem předních nebo všech čtyř kol.

„Modely Captiva a Trax Chevrolet nabídne v Evropě dvě výrazná SUV, obě s ikonickým dizajnem značky Chevrolet,„ řekla Susan Docherty, prezidentka a výkonná ředitelka Chevrolet a Cadillac Europe. „Zatím co Trax kombinuje agilitu malého auta a verzatilitu SUV, čímž je perfektní pro současné městské objevitele. Větší a výkonnější model Captiva je ideálním společníkem pro lidi, kteří chtějí zažít jistou míru dobrodružství, ale cítí, že k tomu potřebují víc místa, funkčnosti a vyšší míru pohodlí,“ dodává Susan Docherty.