Zákruta.cz  >  Magazín  >

Nová Octavia Combi

20. února 2013
Škoda Octavia Combi

Octavia Combi přesvědčí bezkonkurenční nabídkou prostoru, novým designem, vysokou funkčností, moderními bezpečnostními a komfortními systémy, nízkou spotřebou, řadou „simply clever“ prvků a pro značku ŠKODA typicky atraktivním poměrem ceny a užitné hodnoty.

„ŠKODA Octavia je srdcem značky a naším nejprodávanějším modelem,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Combi symbolizuje všechny významné hodnoty značky ŠKODA a má velký podíl na úspěchu této modelové řady. Se třetí generací udělala Octavia Combi velký skok směrem vpřed. Tento automobil je třída sama pro sebe a nabízí kvality vozu střední třídy za cenu kompaktního vozu s karoserií kombi,“ říká Vahland.

Nová ŠKODA Octavia Combi podstatně narostla a přesvědčí svým dynamicky-elegantním designem. Šéfdesignér společnosti ŠKODA Jozef Kabaň a jeho tým auto od základu přepracovali. Nikdy předtím nebyla ŠKODA Octavia Combi tak dynamická a zároveň nadčasově elegantní, výrazná, hodnotná a suverénní, jako třetí generace tohoto bestselleru. Vynikající nabídka prostoru, nízká spotřeba, moderní bezpečnostní a komfortní a infotainment systémy a řada ‚simply clever‘ detailů, to jsou geny značky ŠKODA, kterými se vyznačuje nová Octavia Combi.

Škoda Octavia Combi

Nová ŠKODA Octavia Combi je o 90 milimetrů delší a o 45 milimetrů širší než její předchůdkyně. Rozvor vzrostl o necelých jedenáct centimetrů. Výsledkem je nová rekordní nabídka prostoru. „Naše ŠKODA Octavia Combi nabízí osobám, cestujícím na zadních sedadlech extrémní prostor pro nohy – před koleny 73 milimetrů – což je v tomto segmentu špičková hodnota. A novým rekordem ve své třídě je i zavazadlový prostor modelu Octavia Combi s objemem 610 litrů,“ říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast technického vývoje. Po sklopení opěradel zadních sedadel se zavazadlový prostor vozu Octavia Combi zvětší až na úctyhodných 1.740 litrů.

Aktuální nabídka motorů zahrnuje čtyři benzinové a čtyři naftové motory. Verze GreenLine dosáhne spotřeby pouhých 3,4 litrů nafty na 100 kilometrů a emisemi CO2 ve výši 89 g/km. Poprvé bude na autosalonu v Ženevě 2013 k vidění také ŠKODA Octavia Combi 4×4 s nově vyvinutým pohonem všech kol, realizovaným prostřednictvím spojky Haldex 5.