aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Evropský den bezpečnosti silničního provozu

1. října 2008

Evropská komise vyhlásila již druhý Evropský den bezpečnosti silničního provozu. Letošní téma je „Bezpečnost silničního provozu v našich městech“ a připadá na 13. října 2008.

První Evropský den bezpečnosti silničního provozu byl uspořádán v Bruselu v dubnu 2007. Byl zaměřen na témata týkající se především mladých řidičů: řízení pod vlivem alkoholu a drog a dopravní výchovu. Byly zde představeny osvědčené postupy i evropské politiky.

Souběžně s touto akcí v Bruselu byly ve stejném období organizovány podpůrné aktivity téměř ve všech členských státech, např. První globální týden bezpečnosti, který podpořili mladí lidé z celého světa na zasedání v Ženevě a společně vytvořili Deklaraci mladých pro bezpečnost silničního provozu.

Tak jako loni je cílem Evropského dne bezpečnosti apelovat na všechny asociace a společnosti, orgány státní správy a samosprávy, které mohou jakkoli ovlivnit bezpečnost silničního provozu, aby se k tomuto dni připojili a zaměřili své aktivity na bezpečnost především ve městech a obcích se zaměřením na zranitelné účastníky silničního provozu.

Ministerstvo dopravy se k této aktivitě také připojuje a rozvrhlo své aktivity na podporu bezpečnosti silničního provozu do celého měsíce října.

1. 1. října 2008 - slavnostní zahájení nové komunikační strategie Ministerstva dopravy v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

2. Od poloviny října do konce listopadu 2008 bude probíhat internetová soutěž „Bezpečně na cestách“ určená pro žáky ZŠ, zaměřená na znalosti z oblasti bezpečnosti silničního provozu a České republiky.

3. Konec října 2008 - odstartování „zimní desetidílné série“ představení The Action - BESIP Tour.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >