aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

The Action - BESIP Tour 2008 zahajuje podzimní turné

25. září 2008

Po letní prázdninové pouze se na scénu opět vrací preventivní multimediální projekt The Action, jehož generálním partnerem Ministerstvo dopravy - BESIP a záštitu nad nimž převzal ministr dopravy Ing. Aleš Řebíček. V posledním zářijovém týdnu bude dokončena přerušená jarní část The Action - BESIP Tour 2008.

Ve středu 24. září v Domě kultury Šumperk a ve čtvrtek 25. září v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí připomene The Action divákům své nemalé ambice - snížit počet a následky vážných dopravních nehod mladých začínajících řidičů na našich silnicích.

Řidiči do 25 let věku jsou totiž v silničním provozu tou nejrizikovější skupinou - během 1. pololetí letošního roku zavinili téměř 19 % z celkového počtu dopravních nehod zaviněných řidiči motorových vozidel. A na své konto si připsali dokonce téměř čtvrtinu z celkového počtu usmrcených při těchto nehodách. Jinak řečeno - řidiči ve věku do 25 let zavinili každou 5. dopravní nehodu a každé 4. úmrtí!

„Dlouhodobá a systematická práce ministerstva dopravy v kooperaci s ostatními zainteresovanými rezorty konečně přináší statistikou doložené pozitivní výsledky. Přesto je potřeba pokračovat v preventivním působení na všechny účastníky silničního provozu,“ říká ministr dopravy Aleš Řebíček, který i v letošním roce zaštítil projekt The Action a dodává: „I proto ministerstvo dopravy za pár dní odstartuje novou reklamní kampaň. Nezastíráme, že jsme se při koncipování zadání pro novou reklamní kampaň inspirovali i naším dlouhodobě nejúspěšnějším projektem The Action. Tedy preventivní projektem, který je schopen člověka skutečně oslovit a tím pádem změnit jeho postoj k životu a zodpovědnosti při řízení motorového vozidla.“

The Action - BESIP Tour 2008 zprostředkuje studentům středních škol, tedy mladým začínajícím řidičům, emotivní zážitek reálných dopadů dopravní nehody. Zde nehovoříme o nabouraných vozidlech, pomačkaných blatnících. Zde mluvíme o trvalé invaliditě a mnohdy i smrti mladých lidí, kteří přecenili své schopnosti nebo se chovali nezodpovědně.

The Action nikoho nepoučuje! Poučování v této věkové kategorii se spolehlivě míjí účinkem. The Action je v zásadě divadelním představením. Je to hra, kterou napsal sám život, ale - bohužel - i smrt. Autentické zážitky policistů, záchranářů, hasičů a účastníků vážných dopravních nehod doplňuje umělecké ztvárnění pocitů lidské mysli... právě na hranici života a smrti.

„Z našeho představení lidé neodcházejí s úsměvem na tváři. Proto tu ale nejsme. Nechceme nikoho pobavit, chceme mladým lidem zprostředkovat tvrdou realitu vážné dopravní nehody a jejích možných následků,“ říká Martin Gebauer, ředitel agentury EuroNet.CZ, která The Action produkuje.

Multimediální show The Action od doby jejího vzniku v roce 2004 shlédlo více než 75 000 diváků, především středoškoláků a žáků devátých tříd základních škol. The Action je pro žáky a studenty organizováno jako bezplatné školní představní. Veškeré náklady nese producent a finanční partneři projektu. The Action má za sebou již 191 repríz v 67 městech. Do konce roku 2008 je plánováno 36 repríz ve 12 městech. Očekává se návštěvnost 14 500 diváků.

Základní údaje o projektu

The Action v České republice zajišťuje agentura EuroNet.CZ ve spolupráci s Ministerstvem dopravy – BESIP. Autorem projektu je holandská společnost ITC. EuroNet.CZ je do konce roku 2015 držitelem exkluzivních licenčních práv pro Českou republiku a dalších 12 „nových“ členských zemí Evropské unie. Nad projektem The Action – BESIP Tour 2008 převzal záštitu ministr dopravy Ing. Aleš Řebíček. Generálním partnerem projektu je Ministerstvo dopravy – BESIP. Hlavním partnerem projektu je Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR. The Action podporuje také Policie ČR.

-ric- ; (Besip)

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >