aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Akce "ZEBRA" slavila úspěch

23. září 2008

Ve dnech 1. až 5. září 2008 se uskutečnilo již třetí kolo celorepublikové preventivní dopravně bezpečnostní akce „ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE“, kterou Policie ČR již tradičně pořádá ve spolupráci se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra a Českou radou dětí a mládeže.

Cílem preventivní akce byla kontrola dodržování pravidel bezpečného přecházení vozovky. Akce se uskutečnila ve všech okresech České republiky.

Policisté oslovili celkem 13 600 chodců na 385 přechodech a snažili se každému chodci připomenout zásady správného přecházení vozovky. Každý chodec pak od policistů dostal malý dáreček a kartičku s radami od Zebry jak správně přecházet vozovku.

Chodci s policisty diskutovali o správném přecházení vozovky a někteří policistům sdělovali, které přechody se jim zdají být nebezpečné. Pozitivní ohlasy na akci byly hlavně z řad rodičů malých dětí, pedagogického personálu a seniorů, kteří si pochvalovali zvýšenou přítomnost policistů u přechodů.

Další kolo preventivní dopravně bezpečnostní akce „ZEBRA SE ZA TEBE NEROZHLÉDNE“ bude probíhat opět v dubnu 2009.

-ric- ; PČR

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >