Zákruta.cz  >  Magazín  >

Auto na Moskevském autosalonu 2008

26. srpna 2008

Škoda Auto se ve dnech 28. 8. až 7. 9. 2008 účastní Moskevského autosalonu. Národní premiéru si zde odbude nejenom nový Superb, ale také vozy vyrobené v továrně v ruském městě Kaluga.

Nová Škoda Superb, která v Moskvě slaví svou světovou premiéru bude k vidění s nejsilnějším benzinovým motorem 3.6 FSI V6 s výkonem 191 kW. Z 0 na 100 km/h sprintuje špičkový agregát za 6,5 vteřiny, při maximální rychlosti ukazuje ručička tachometru 250 km/h. O převod síly z motoru 3,6 FSI V6 se bude starat nejmodernější šestistupňová automatická převodovka DSG.

K dispozici bude Superb i s dalšími motorizacemi - diesely 1,9 TDI PD DPF 77 kW, 2,0 TDI PD DPF 103 kW, 2,0 TDI CR DPF 125 kW (také s pohonem všech kol) a benzinovými motory 1,4 TSI 92 kW a 1,8 TSI 118 kW (také s pohonem všech kol). K vidění bude také ekologická verze vozu Superb s produkcí emisí CO2 136g/km.

Spolu s novým modelem Superb Škoda představuje kompletní paletu vozů. K vidění bude např. atraktivní Fabia ve verzi Sport v červené barvě s bílou střechou, Octavia RS, Octavia Combi Scout 4x4 či Roomster. Škoda Auto na moskevském autosalonu představí nejen kompletní portfolio vozů, ale také novou designovou koncepci výstavní expozice.

Továrna v Kaluze, která je společným projektem Škoda Auto a VW byla otevřena na konci roku 2007. Probíhá zde montáž modelů Octavia, Octavia Tour a Fabia. Do roku 2009 plánuje Škoda Auto zahájit kompletní výrobu. Vozy Škoda, které se v Rusku prodávaly již v roce 1908 zaznamenávají velké úspěchy a prodeje se každý rok zdvojnásobují. Zatímco v roce 2005 bylo do Ruska dodáno 7 537 vozů, v r. 2006 už to bylo 14 835 aut, v r. 2007 27 535 vozů a za prvních sedm měsíců letošního roku dokonce 28 658 automobilů Škoda.

Expozici společnosti Škoda Auto mohou zájemci navštívit na moskevském výstavišti Crocus Expo v hale 14, pavilon 3, stánek C-301.

-ric- ; Škoda Auto