Zákruta.cz  >  Magazín  >

Dopravní stavba roku 2007

26. června 2008

Ministerstvo dopravy ČR a Státní fond dopravní infrastruktury vyhlašují 5. ročník veřejné celostátní soutěže DOPRAVNÍ STAVBA ROKU 2007.

Cílem soutěže, kterou pořádá společnost ABF, a.s. je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s úrovní dopravních staveb a infrastruktury. Soutěž je vypsána na podporu kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby až po detail.

Je určena pro stavby realizované na území celé České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace realizátorských firem.

Soutěž si klade za cíl dokumentovat postupný vývoj dopravních staveb, a to jak z hlediska ekonomické efektivity provedení staveb, tak z hledisek technické kvality a užitné hodnoty pro investora.

Důležité je též srovnání parametrů souvisejících s vlivem na životní prostředí a se snahou harmonicky začlenit dopravní stavbu do krajinného kontextu nebo do složitého systému v urbanizovaném území.

Do soutěže mohou být přihlášena stavební dopravní díla dokončená a uvedená do provozu v období od 1. 1. 2007 do 31. 12. 2007. Uzávěrka přihlášek do soutěže je 15. 8. 2008

-ric- ; -mvdr-