aktuálně: 39 uzavírek, 52 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Výstavba rychlostní silnice R7 pokračuje obchvatem Sulce

20. června 2008

Ředitelství silnic a dálnic ČR 9. června 2008 zahájilo výstavbu 2,5 km dlouhého obchvatu kolem Sulce. Stavba bude součástí rychlostní silnice R7 z Prahy do Chomutova, na které se již letos v dubnu zahájila výstavba úseku u Vysočan.

Hlavní silniční tah Praha – Chomutov – hranice s Německem umožní po přestavbě rychlé a hlavně kapacitní spojení Prahy se severními Čechami a s oblastí Chemnitz v Sasku a návazně se státy Evropské unie. Od Prahy po Slaný je již čtyřpruhová komunikace R7 vybudována. V úseku od hranic Středočeského a Ústeckého kraje po Postoloprty byly v minulých letech na silnici I/7 vybudovány v polovičním čtyřpruhu obchvaty Panenského Týnce, Chlumčan, Loun a Postoloprt. Vzhledem ke složitému terénu v území od Chomutova po Horu Svatého Šebestiána a neúměrně vysokým nákladům na vybudování rychlostní komunikace v tomto úseku, zde byla přeložka silnice I/7 vybudována v minulých letech jako dvoupruhová silnice.

Sulec je poslední obcí na silnici I/7 v Ústeckém kraji, kde v současné době projíždějí vozidla dopravně nevyhovujícím průtahem. „Stávající silnice I/7 je zde vedena ve směrově přímé trase a umožňuje tak rychlý průjezd obcí. Nový obchvat odvede dopravu mimo zastavěné území,“ říká generální ředitel ŘSD Alfred Brunclík.

Délka budovaného úseku je 2520 metrů. Na východě navazuje na připravovanou stavbu R7 Panenský Týnec, zkapacitnění obchvatu, na západě na připravovanou stavbu R7 Chlumčany zkapacitnění. Nová stavba R7 obchází obec Sulec zprava, a to v hlubokém zářezu. Za obcí se přeložka komunikace přiklání zpět ke stávající silnici I/7. Napojení na stávající silnici I/7 je řešeno přejezdem přes střední dělicí pás a provizorním dopravním značením, stejně jako na začátku stavby. Pro umožnění propojení Sulce s Panenským Týncem, obzvláště pro autobusovou dopravu, bude vybudována obslužná komunikace navazující na stávající silnici I/7 za Sulcem a napojující se na silnici III/23737 směrem na Vrbno.

Projekt je navržen ke spolufinancování Evropskou unií z prostředků strukturálních fondů, jmenovitě Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Operačního programu Doprava.

Informace o stavbě:

Název stavby: R7 Sulec obchvat

Místo stavby: Ústecký kraj

Cena stavby: 549 490 851 Kč bez DPH

Délka stavby: 2520 metrů

Zahájení: červen 2008

Zprovoznění: únor 2010

-ric- ; -řsd-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >