aktuálně: 39 uzavírek, 34 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Policie ČR bude i nadále jezdit ve vozech Škoda

18. června 2008

Celkem 3 500 Fabií a Octavií dodá Škoda Auto Policii ČR na základě vyhraného výběrového řízení. První vozy si policisté převezmou už v polovině listopadu letošního roku.

Podmínky výběrového řízení splňují modely Škoda Fabia, Fabia Combi, Octavia a Octavia Combi s třemi různými motorizacemi. Policie České republiky a Škoda Auto plánují uzavřít smlouvu do konce června.

Při výběru specifikace vozů byl kladen velký důraz na aktivní i pasivní bezpečnost a komfort posádky. Proto nebude ve vozech chybět například elektronický stabilizační systém ESP, přední,

boční i hlavové airbagy nebo klimatizace.

Modely Octavia dodá Škoda Auto se speciální policejní úpravou a v novém barevném provedení. Součástí veřejné zakázky je i technické vybavení až 14 servisních míst Policie ČR a také odpovídající vyškolení pracovníků.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo v tenderu zvítězit. A to nejen proto, že jde o významnou zakázku, ale také, že uvidíme i nadále českou policii jezdit v českých vozech,“ uvedl Jan Procházka, vedoucí prodeje Škoda Auto v České republice.

Vozy značky Škoda slouží polici také v jiných zemích světa. Například v Polsku, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Velké Británii nebo v Izraeli.

-ric- ; Škoda

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >