aktuálně: 39 uzavírek, 46 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Doprava v EU očima dětí

20. května 2008

Ministerstvo dopravy připravilo ve spolupráci se Sdružením pěstounských rodin soutěž pro děti s názvem „Doprava v EU očima dětí“. Záměrem této soutěže bylo získat autentické obrázky a grafické návrhy s motivy dopravy, které budou sloužit jako podklady pro budoucí propagační aktivity Operačního programu Doprava.

Obrázky s dopravní tematikou ztvárněné dětmi z dětských domovů a pěstounských rodin budou využity jako podklad pro přiblížení informací o projektech spolufinancovaných z fondů EU. Tato odlehčená forma prezentace by tak měla napomoci vnímání dopravní infrastruktury jako nezbytné součásti každodenního života občanů ČR.

Soutěž probíhala již od počátku března tohoto roku. Dne 15. 4. 2008 se na Ministerstvu dopravy sešla odborná komise, aby posoudila díla malých výtvarníků, kteří se soutěže zúčastnili. Z více jak 100 obrázků byl vybrán vždy jeden vítězný za každý kraj ČR; dále byli vybráni 3 absolutní vítězové pro I., II.a III. místo; dva obrázky obdržely speciální cenu poroty.

Slavnostní ocenění autorů vítězných obrázků včetně následného programu v Praze (výlet historickou tramvají a návštěva dopravního muzea ve Střešovicích) se uskutečnil dne 16. 5. 2008.

Operační program Doprava představuje v programovém období 2007 - 2013 s alokací 5,774 mld. EUR největší operačním program v České republice. Prostřednictvím OP Doprava bude realizována především výstavba dopravní infrastruktury celostátního a mezinárodního významu.

Roli Řídícího orgánu OP Doprava vykonává Ministerstvo dopravy, Odbor fondů EU. Roli Zprostředkujícího subjektu vykonává Státní fond dopravní infrastruktury.

-ric- ; -mvdr-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >