aktuálně: 41 uzavírek, 17 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nahoru rychle, dolů raději vůbec...

8. července 2011

Už jste si také všimli toho, že když se mají pohonné hmoty zdražit, reagují všichni, kteří je prodávají, velice pružně a konečný spotřebitel to pozná prakticky okamžitě? Někdy dokonce ještě ten samý den nebo večer...

Ovšem pokud jdou ceny za ropu ve světě rapidně dolů a měla by jít směrem dolů také cena benzínu a nafty, tak to už prodávající zdaleka tak pružně nereagují...

Nejvíce zarážející na celé věci je fakt, že zdražit se dá i o koruny a najednou, ale zlevnit se dá jen o pár desetníků a to jen opravdu ve výjimečných případech.

Je ale jasné, že podobných článků jsou jistě napsány stovky a všimněte si, že se ani po letech a občasných různých drobnějších akcí, kdy se například bojkotovala některá čerpací stanice, nikdy nic zásadního nestalo.

Vysvětlení není až tak složité, je to velice ožehavé téma, kterému se nechce nikdo moc věnovat, jelikož stát má z každého litru pohonných hmot značnou sumu (nemusí tudíž reagovat na vývoj cen - své má jisté), o čemž jsem nedávno také psal, takže nečekejme v blízké budoucnosti žádné zásadní změny...

Jaká je reálná cena pohonných hmot?

Richard Vlček ; Zákruta.cz

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >