aktuálně: 41 uzavírek, 17 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Demonstrujeme sami proti sobě

16. června 2011

V souvislosti s demonstrací dopravních odborářů 16.6.2011 lze spatřovat jisté rozpory v tom, co je cílem. Tento faktor je opakujícím se trendem u demonstrací „pracujících“ ze vše státních a polostátních podniků naší země.

Já chci peníze

Nesmyslné úřední pozice, které mnohdy nemají žádnou prokazatelnou pracovní náplň a přemrštěné odměny vedení jistě přispívají k pravidelným finančním kolapsům a je pochopitelné, že jsou cílem nespokojenosti těch, kterým se snižují platy a výhody.

Rozkrádání však probíhá na všech úrovních. Jako pozůstatek myšlení z dob normalizace. Stále v naší společnosti bují přesvědčení, že co je státní nebo podnikové to si mohu vzít pro svou osobní potřebu - stačí, když to nikdo nehlídá a nebo je to nedostatečně evidováno.

Novinkou, kterou přinesla dnešní doba, však je možnost i jakéhosi podnikání v rámci svého zaměstnání. Bylo by jistě zajímavé prověřit kolik živnostenských listů vlastní zaměstnanci Českých drah nebo pražského metra a auditem prověřit komu fakturují svou práci.

Dopomoci kamarádovi k zakázce z podniku ve kterém jsem zaměstnán - malé či velké dle pozice ve které pracuji - není velký problém. Pak už jen stačí v pracovní době tuto zakázku udělat a kamarádovi vyfakturovat svůj díl „koláče“.

Závěrem lze tedy konstatovat, že cílem podobných stávek je vlastně jen donutit vládu k dotaci do daného sektoru, čímž bude zachováno udržitelné financování většiny poctivých zaměstnanců, kteří jsou oprávněně rozzlobeni. Na stavu v daném rezortu se však tímto nic nezmění a vše se bude tak dlouho cyklicky opakovat dokud to státní pokladna vydrží.

Řádné fungování, důsledná kontrola a poctivost tak není v zájmu ani současného vedení v dopravních podnicích ani v zájmu části těch co stávkují a demonstrují.

soukromý názor nejmenovaného publicisty

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >