aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Demonstrujeme sami proti sobě

16. června 2011

V souvislosti s demonstrací dopravních odborářů 16.6.2011 lze spatřovat jisté rozpory v tom, co je cílem. Tento faktor je opakujícím se trendem u demonstrací „pracujících“ ze vše státních a polostátních podniků naší země.

Já chci peníze

Nesmyslné úřední pozice, které mnohdy nemají žádnou prokazatelnou pracovní náplň a přemrštěné odměny vedení jistě přispívají k pravidelným finančním kolapsům a je pochopitelné, že jsou cílem nespokojenosti těch, kterým se snižují platy a výhody.

Rozkrádání však probíhá na všech úrovních. Jako pozůstatek myšlení z dob normalizace. Stále v naší společnosti bují přesvědčení, že co je státní nebo podnikové to si mohu vzít pro svou osobní potřebu - stačí, když to nikdo nehlídá a nebo je to nedostatečně evidováno.

Novinkou, kterou přinesla dnešní doba, však je možnost i jakéhosi podnikání v rámci svého zaměstnání. Bylo by jistě zajímavé prověřit kolik živnostenských listů vlastní zaměstnanci Českých drah nebo pražského metra a auditem prověřit komu fakturují svou práci.

Dopomoci kamarádovi k zakázce z podniku ve kterém jsem zaměstnán - malé či velké dle pozice ve které pracuji - není velký problém. Pak už jen stačí v pracovní době tuto zakázku udělat a kamarádovi vyfakturovat svůj díl „koláče“.

Závěrem lze tedy konstatovat, že cílem podobných stávek je vlastně jen donutit vládu k dotaci do daného sektoru, čímž bude zachováno udržitelné financování většiny poctivých zaměstnanců, kteří jsou oprávněně rozzlobeni. Na stavu v daném rezortu se však tímto nic nezmění a vše se bude tak dlouho cyklicky opakovat dokud to státní pokladna vydrží.

Řádné fungování, důsledná kontrola a poctivost tak není v zájmu ani současného vedení v dopravních podnicích ani v zájmu části těch co stávkují a demonstrují.

soukromý názor nejmenovaného publicisty

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >