aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jaké tažné zařízení vybrat?

14. dubna 2010

Tažné zařízení je vždy určené pro konkrétní typ vozidla. V některých případech může být tažné zařízení vyrobeno dokonce pro konkrétní modelový rok výroby vozidla. Tažné zařízení v tomto případě nemusí být vůbec kompatibilní, i když se jedná o stejnou značku vozu, stejný typ, pouze jiný rok výroby.

Všeobecně platí, že pro daný typ vozidla bývá zpravidla schváleno více typů tažných zařízení, z nichž si lze vybírat. Dobrou radou je tedy nejspíš nesledovat pouze doporučení výrobce tažného zařízení, ale i výrobce automobilu, a využít raději originální a značkové tažné zařízení.

Jak je to s hmotností přívěsu?

Vždy je bezpodmínečně nutné hlídat maximální hmotnost přívěsu ať už brzděného, či nebrzděného, která udává celkovou hmotnost přípojného vozidla po jeho naložení. Důležitým údajem je i hmotnost celé jízdní soupravy. U některých vozidel bývá menší než součet maximální celkové hmotnosti vozidla a přívěsu.

Po montáži tažného zařízení je ve většině případů nutné automobil ještě dále mírně upravit. Nejlepší řešením je důkladné prostudování návodu k obsluze vozidla, kde jsou většinou uvedeny veškeré potřebné údaje k provozu s přívěsem včetně takových informací, jako je huštění pneumatik nebo instalace dodatečných zpětných zrcátek.

-ric- ; Internet

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >