aktuálně: 41 uzavírek, 26 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Jaké tažné zařízení vybrat?

14. dubna 2010

Tažné zařízení je vždy určené pro konkrétní typ vozidla. V některých případech může být tažné zařízení vyrobeno dokonce pro konkrétní modelový rok výroby vozidla. Tažné zařízení v tomto případě nemusí být vůbec kompatibilní, i když se jedná o stejnou značku vozu, stejný typ, pouze jiný rok výroby.

Všeobecně platí, že pro daný typ vozidla bývá zpravidla schváleno více typů tažných zařízení, z nichž si lze vybírat. Dobrou radou je tedy nejspíš nesledovat pouze doporučení výrobce tažného zařízení, ale i výrobce automobilu, a využít raději originální a značkové tažné zařízení.

Jak je to s hmotností přívěsu?

Vždy je bezpodmínečně nutné hlídat maximální hmotnost přívěsu ať už brzděného, či nebrzděného, která udává celkovou hmotnost přípojného vozidla po jeho naložení. Důležitým údajem je i hmotnost celé jízdní soupravy. U některých vozidel bývá menší než součet maximální celkové hmotnosti vozidla a přívěsu.

Po montáži tažného zařízení je ve většině případů nutné automobil ještě dále mírně upravit. Nejlepší řešením je důkladné prostudování návodu k obsluze vozidla, kde jsou většinou uvedeny veškeré potřebné údaje k provozu s přívěsem včetně takových informací, jako je huštění pneumatik nebo instalace dodatečných zpětných zrcátek.

-ric- ; Internet

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >