aktuálně: 41 uzavírek, 31 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Auto je nutné po zimě také zkontrolovat, nejen umýt...

7. dubna 2010

Zima je za námi a pokud máte již za sebou kompletní očistu svého plechového miláčka, pak byste se měli po přezutí pneumatik zaměřit také na technickou stránku vozu. Kontrola hadic, brzdového systému, provozních kapalin a dalších důležitých součástí vozu by se měla stát standardem.

Pokud si na tyto úkony sami netroufáte, pak je lepší svěřit svůj vůz servisu. Ten Vám za několik stokorun provede kompletní prohlídku vozu a doporučí, co by bylo potřeba na automobilu udělat, případně opravit. Taková investice jistě může ušetřit pozdější mnohem vyšší náklady na případně závady.

Mnoho servisů nyní dokonce reklamuje servisní prohlídky za 100 korun. Pokud se náhodou objeví závada, pak servis slibuje až 20 procentní slevu na náhradní díly, pokud si necháte závadu u nich odstranit. Pokud jste tedy technickou stránku vozu před letní sezónou zatím neřešili, pak věřte, že je nejvyšší čas.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >