aktuálně: 41 uzavírek, 23 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Autobaterie dnes vydrží méně....

10. května 2010

Autobaterie ve vozidlech už nevydrží tolik let jako dříve. Pětiletá baterie se tak stává minulostí. Na vině jsou stále náročnější spotřebiče, které výrobci do aut montují a jež zatěžují akumulátory.

Německý autoklub ADAC spočítal, že se za poslední rok zvýšil počet výjezdů jeho žlutých andělů k poruchám zaviněným špatnou kondicí baterie o 17 procent. Nárůst v porovnání za posledních deset let pak činí dokonce 300 procent.

Vybitý akumulátor přitom netrápí jen stará auta. Dřívější životnost čtyři až šest let se dnes u baterií zkracuje.

Na vině je podle techniků autoklubu ADAC skutečnost, že dnes už zastaralá baterie nestačí nárokům moderní a bohatě rozvětvené elektroinstalace automobilů.

Baterie se zkrátka příliš často stále dokola vybíjí a nabíjí, což jí ubírá na síle. Důležité je proto nechat čas od času zkontrolovat stav akumulátoru, nejlépe před zimou nebo během ní, kdy trpí nejvíce.

-ric- ; Idnes

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >