aktuálně: 41 uzavírek, 19 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Chcete si vyzkoušet simulátor nehody?

9. září 2008

I do Česka dorazila celoevropská kampaň zaměřená na prevenci v silniční dopravě, nazvaná „10 sekund pro život“. Co se skrývá pod tímto názvem? Odpověď je jednoduchá.

Před začátkem jízdy totiž stačí každé - a každému - z nás právě oněch 10 sekund na to, aby se před jízdou přesvědčil, že:

- děti jsou připoutány v dětské sedačce

- zavazadla nejsou volně položena na sedadlech, ale umístěna v zavazadlovém prostoru

- sedadlo řidiče je ve správné poloze a opěrky hlavy jsou správně nastaveny

všichni cestující ve vozidle mají zapnuté bezpečnostní pásy.

Právě těchto 10 sekund preventivní pozornosti může hrát během havárie rozhodující roli, což si uvědomí nejen každá zodpovědná řidička, ale také například pojišťovna GENERALI, která svým příspěvkem do celoevropské kampaně naplňuje část svého poslání, jímž je nejen vyplácet pojistné plnění v případě pojistné události, ale také přispívat k prevenci.

Právě na prevenci pojišťovna GENERALI sází, právě z toho důvodu zakoupila simulátor nárazu, na nemž se každý může osobně přesvědčit o účinnosti správně fungujících prvků pasivní bezpečnosti pro posádku vozu během nehody.

Simulátor je vybaven reálným automobilem, který se po řízeném „nárazu“ otočí na střechu. Na vás pak je, jak se z této nepříjemné situace dostanete. Jste obráceni hlavou dolů a jediné, co vás drží a chrání, jsou právě bezpečnostní pásy. Kdo to ještě nezažil, jistě netuší, jak je obtížné vyprostit se z auta ven.

Vyzkoušet si „nanečisto“ vyproštění z havarovaného vozidla můžete i vy a to na těchto místech, kde simulátor nárazu Generali bude mít svou zastávku:

18.9. - Pelhřimov

22.9. - Uherský Brod

18.10. - Slavkov u Brna

24.10. - Trutnov

-ric - ; (Internet)

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >