aktuálně: 41 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Nejvíce ojetin dovážíme z Německa

29. srpna 2008

Stále více českých motoristů si pořizuje ojeté auto v zahraničí. Nejčastěji se češi rozhodují vyrazit k našim západním sousedům do Německa. Tam si je ale potřeba dát pozor na určitá úskalí takového obchodu.

Důvodem nízkých cen vozidel na českém i zahraničním trhu je to, že jich je velmi mnoho. Tolik automobilů v autobazarech jako je teď u nás, tu ještě nikdy minulosti nebylo. Důvod je ten, že ze zahraničí si může dnes dovézt vůz prakticky kdokoliv bez větších problémů.

Starší vozy navíc stále více zlevňují kvůli silné koruně. Nejvíce je to poznat na dražších modelech, které zlevnily i o sto tisíc korun, oproti situaci před rokem.

Vyšší množství aut na trhu má však i svá úskalí. Také Německu platí, že na auto máte půl roku záruku na skryté vady, ovšem ta zaniká ihned poté,jakmile překročíte hranice s Českou republikou.

Rozhodně je potřeba se vyhnout autobazarům, kde mají rozdělené vozy na ta pro německé zákazníky a na ta pro export. Tam jsou vždy zařazena ta více riziková a je tudíž velká šance, že koupíte nekvalitní vozidlo.

Jak se dá poznat solidní prodejce v Německu? Je to podobné jako u nás. Klidně vám dovolí, aby automobil prohlídli autorizovaném servisu.

Richard Vlček ; Zakruta.CZ

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Co byste měli vědět o pneumatikách Bridgestone a proč jsou skvělou volbou?

Bridgestone, světový lídr v produkci pneumatik, nabízí špičkovou technologii a inovace v rámci pneu pro osobní vozy, SUV a 4x4. Tady se podíváme na to co je značka Bridgestone vlastně zač, jaké pneu nabízí a co za výhody přináší řidičům, kteří hledají spolehlivost, bezpečnost a výkon.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >